2 de juny de 2020 2/6/20

La Fundació Horta Sud atorga a l’ONG Open Arms la Menció Colibrí

La Fundació Horta Sud atorga a l’ONG Open Arms la Menció Colibrí - (foto 1)
  • L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 12 de desembre en el Museu Comarcal de l’Horta Sud (Torrent)

Per la seua missió humanitària i per la seua defensa dels Drets Humans, la Menció Colibrí 2019 ha sigut atorgada a l’ONG Open Arms. L’acte de lliurament tindrà lloc el dijous 12 de desembre en el Museu Comarcal de l’Horta Sud (Torrent). Aquest reconeixement, que atorga la Fundació Horta Sud en col·laboració amb Caixa Popular, distingeix a aquelles entitats que defensen els Drets Humans i treballen per una societat més justa.

Per la seua missió humanitària cap a totes aquelles persones que intenten arribar a Europa per a fugir dels conflictes bèl·lics, la persecució i la pobresa que es viu als seus països d’origen. Així com per la tasca de vigilància i salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili en la mar Egea i Mediterrània, la Menció Colibrí 2019 és per a l’ONG Open Arms. En representació de l’ONG rebrà el reconeixement Leticia Cabo, doctora especialista en emergències que ha participat en diverses missions a bord dels vaixells de rescat d’Open Arms.

Amb la Menció Colibrí 2019, la Fundació Horta Sud vol agrair i significar el treball realitzat per Open Arms en un moment en el qual les institucions comunitàries i els Estats membres no volen afrontar la realitat. Es valora la iniciativa de Open Arms per a passar a l’acció, defensar els drets humans més bàsics i lluitar perquè la dignitat de cada persona siga respectada.

Una taula redona per entendre el drama humanitari

En el marc de l’acte també se celebrarà una taula redona sobre el drama humanitari que està vivint-se a les portes d’Europa, en la qual intervindran:

  • Trini Blanch, Delegada autonòmica de l’Assemblea de Cooperació per la Pau.
  • Leticia Cabo, Representant de l’ONG Open Arms a la Comunitat Valenciana.
  • Mohamed Mboirick,  President de l’Associació Orriols Convive.
  • Irene Martínez i Adrián Vives, de la Plataforma CIEs NO.
  • Mauricio Pinto, Tècnic de desenvolupament i Acció comunitària de Valencia Acoge.

Entitats premiades amb la Menció Colibrí en edicions anteriors

  • Centre Delàs d’Estudis per la Pau (2018) | El Centre Delàs d’Estudis per la Pau treballa pel foment de la cultura de pau, la denúncia de situacions de violència estructural, la construcció d’una societat desarmada i la sensibilització i mobilització social al voltant dels efectes negatius del militarisme, entre ells la despesa militar i la fabricació i el comerç d’armes, així com la denúncia de l’incompliment dels acords dels governs en aquestes matèries.
  • SETEM Comunitat Valenciana (2017) | SETEM Comunitat Valenciana és una organització no governamental per al desenvolupament que treballa des de l’any 1993 per promoure un sistema econòmic i social mundial més just i solidari a través de l’educació i la sensibilització a la societat valenciana mostrant alternatives com el consum responsable i el comerç just.
  • Plataforma Pobresa Zero de la Comunitat Valenciana (2016) | La Plataforma Pobresa Zero de la Comunitat Valenciana està integrada per 176 organitzacions ciutadanes implicades i compromeses en la lluita contra la pobresa i la seua erradicació.
  • Plataforma CIEs NO (2015) | Campanya pel Tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs). Aquesta plataforma és un espai on conflueixen diverses organitzacions, col·lectius socials i associacions veïnals en defensa dels Drets Humans, de lluita contra el racisme i la xenofòbia, i que té com a objectiu primordial el tancament dels CIEs en Espanya i Europa i la defensa dels Drets Humans.
Pujar