elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Emotiu naixement en ruta d'emergència des de Torrent a l'hospital després de trencar aigües en el seu domicili

Emotiu naixement en ruta d'emergència des de Torrent a l'hospital després de trencar aigües en el seu domicili
  • Una dona de 41 anys va trencar aigües en el seu domicili i els servicis d'emergència van atendre la mare de camí a l'hospital

Esta història no la podran oblidar ni els sanitaris ni la mare que, segur, comptarà orgullosa al seu fill com va ser el seu naixement.

Ahir a les 21.30 hores, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) va rebre un anomenat d'emergència que va desencadenar en un esdeveniment memorable.

Una dona de 41 anys, embarassada de 38 setmanes, va trencar aigües en la seua llar a Torrent, desencadenant una ràpida mobilització dels servicis mèdics.

L'equip d'emergències, compost per una unitat del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) i una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB), va arribar al domicili de la partera per a assistir-la. No obstant això, el trasllat a l'Hospital General de València va prendre un gir inesperat quan el ritme de les contraccions de la mare va augmentar significativament durant el trajecte.

Davant la urgència del moment, l'equip mèdic va decidir detindre l'ambulància per a facilitar l'enllumenament. En un acte de destresa i professionalisme, el personal del SAMU va brindar assistència mentres la mare donava a llum al seu bebé enmig del viatge. Amb tres contraccions successives, el nounat va veure la llum del món a l'interior de l'ambulància.

L'equip mèdic del SAMU va actuar amb promptitud, col·locant al bebé pell amb pell amb la seua mare i realitzant el pinçament del cordó umbilical. Després de l'exitós naixement en ruta, el trasllat va continuar cap a l'Hospital General de València, on es va completar el procés amb l'extracció de la placenta.

Tant la mare com el bebé van ser ingressats en el centre hospitalari i es troben en bon estat de salut.

Pujar