elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís-Podem-EU proposa augmentar la rebaixa sobre l’IBI de Torrent des de 0.5246% proposat pel PP i VOX al 0.5%

  • Xavier Martí: “La base impositiva està a dia de hui inflada, fet que repercuteix especialment en les rendes baixes i mitjanes, amb un nivell fiscal excessiu i injust”

Amb l’objectiu d’afavorir les rendes baixes i mitjanes, des del grup municipal de Compromís-Podem-EU s’ha presentant una contraproposta a la rebaixa de l’IBI proposada del tàndem de govern PP-VOX. Així ho han anunciat des de la formació d’esquerres. En concret els ecovalencianistes demanen en les seues esmenes una major rebaixa impositiva, qualificant la del PP-VOX com a cosmètica i de poc calat social.

En concret, mentre des de PP-VOX s’ha proposat aplicar un coeficient del 0.5246%, en compte del 0.5346% actual, des del grup encapçalat per Xavier Martí la consideren mínima i es proposa que la reducció del coeficient siga major, arribant al 0.5%.

Addicionalment, i per a compensar l’abaixada en la recaptació impositiva i no afectar el funcionament d’altres serveis bàsics per a la ciutadania, Martí demana establir el recàrrec del 50% sobre els grans propietaris que recull com a possibilitat la Llei d’Hisendes Locals.

El portaveu de Compromís-Podem-EU ha explicat que, des de l’esclat de la bombolla immobiliària del 2008, les dades sobre els preus de mercat de l’habitatge ens diuen clarament que les valoracions actuals continuen sense arribar als nivells establerts en la revisió dels valors cadastrals efectuada a Torrent durant els exercicis de 2006 i 2007 sota l’aleshores govern socialista.

Per tant, segons Martí, la base impositiva està a dia de hui inflada, fet que repercuteix especialment en les rendes baixes i mitjanes, amb un nivell fiscal excessiu i injust.

Per a pal·liar aquesta minva impositiva, Martí explica que “proposem, de manera paral·lela a la rebaixa, l’aplicació del recàrrec del 50% de la quota líquida de l’impost contemplada a l’article 72.4 de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, que recull que: Tindran la consideració d'immobles desocupats amb caràcter permanent aquells que romanguen desocupats, de forma continuada i sense causa justificada, per un termini superior a dos anys, i que pertanguen a titulars de quatre o més immobles d'ús residencial”.

“És per tant una compensació fiscal que afectarà només als grans propietaris, en especial els fons immobiliaris coneguts com a “buitre” i a les immobiliàries que estan en poder de la gran banca”, ha conclòs Martí.

Pujar