elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís-Podem-EU planteja millorar el carril bici amb un projecte de viabilitat per a l’Avinguda de Torrent

  • Xavier Martí, portaveu del grup municipal: “Necessitem ampliar l’ús dels transports sostenibles i això passa perquè les bicicletes es puguen moure amb seguretat per Torrent”

Arran de la Declaració Europea sobre la bicicleta, realitzada el 4 d’octubre de 2023, el grup municipal ha proposat al govern local unes mesures al voltant d’aquest transport. A més d’instar al govern de l’Ajuntament de Torrent d’adherir-se a aquesta declaració, també proposa l’augment i millora d’infraestructures ciclistes. En aquest sentit, es proposa substituir les barreres mòbils que separen els carrils bicis per barreres fixes, així com augmentar els aparcaments de bicicletes i la correcta senyalització.

“Els problemes de trànsit de Torrent, amb embossaments diaris, se solucionarien parcialment si es facilita l’ús de la bicicleta amb carrils separatius que garantisquen la seguretat de les persones usuàries i cobrisquen diferents recorreguts dins del casc urbà”, ha comentat Xavier Martí.

La proposta de millora sobre les infraestructures ciclistes inclou la d’elaborar un projecte de viabilitat per a la construcció d’un futur carril bici que creue de dalt a baix l’avinguda al Vedat. Des del grup municipal, consideren que la principal artèria de Torrent ha de comptar amb un carril suficient perquè la bicicleta tinga el seu espai dins de la mobilitat urbana de la nostra ciutat. En aquesta línia, continuen argumentant, es pot estudiar allargar el carril bici per Gómez Ferrer i connectar, així, la ciutat amb el pont d’Alaquàs i facilitar la mobilitat intracomarcal.

Xavier Martí ha conclòs explicant que: “si volem lluitar contra el canvi climàtic i que els torrentins i les torrentines respiren menys partícules cancerígenes, hem d’apostar de valent per la bicicleta”.

 

Pujar