elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís-Podem-EUPV: "L’Ajuntament de Torrent paga interessos per inversions que no executa des del 2022"

  • Xavier Martí, portaveu del grup municipal de Compromís-Podem-EUPV: “Es tracta d’una important quantitat de diners que Torrent està pagant als bancs sense que fins ara hi haja beneficis per a la ciutadania”.

La formació d'esquerres en el consistori torrentino ha emés un comunicat aquest dilluns explicant que a l’any 2022, "l’Ajuntament de Torrent va sol·licitar un préstec de 4.663.509’67€, una quantitat considerable destinada a escometre diferents obres d’inversió, entre les que es trobaven la urbanització de la Fase IV del barri de l’Alter (1.856.576’47€), la dels carrers Major, Mestre Giner i José Iturbi (2.100.000€), la dels carrers Alcàsser i Sant Joaquim (408.733’90€) i, finalment, la del carrer de Sant Miquel (298.199’30€)".

Sobre aquest préstec esmentat, "quan l’Ajuntament de Torrent tanque l’exercici de 2024 haurà retornat la quantitat de 788.333’61€, de la qual 386.490’92€ correspon a enguany. Aquesta informació es desprén de l’informe aportat en la documentació pertinent per a complementar el pressupost de 2024".

Per al portaveu del grup municipal de Compromís-Podem-EUPV, Xavier Martí, "és una mostra més de l’estat en el qual es troba la gestió econòmica de Torrent, amb fortes operacions financeres d’endeutament vinculades a inversions que no s’han executat, ni per part de l’anterior corporació en mans del PSOE i Ciudadanos (des del 2022 fins a juny de 2023), ni ara per part del govern de PP-VOX (des de juliol de 2023 fins ara)".

“És una corresponsabilitat compartida entre governs que està afectant molt negativament l’estat d’inversions tan necessàries per als barris afectats”, ha declarat Martí, que ha remarcat el fet que es torne aproximadament el 17% del préstec signat al 2022 i ni tan sols s’haja mogut una pedra.

“Estem en la mateixa casella d’eixida de fa dos anys, sembla que a Torrent als diferents governs els costa anar més enllà d’aparéixer en actes, fer-se fotos i posturejar en xarxes socials”, fet en el que ha incidit Xavier Martí, que recorda les promeses electorals de govern referides a la urbanització i millora del barri de l’Alter i del centre històric de Torrent.

Pujar