elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís, Podem i EUPV alerten de perills d’incendi per la presència d’abocadors a la partida de l’Alter i pel Vedat

Compromís, Podem i EUPV alerten de perills d’incendi per la presència d’abocadors a la partida de  l’Alter i pel Vedat
  • La coalició d’esquerres i ecologista demana l’actuació urgent de l’Ajuntament de Torrent per a netejar els abocadors i començar a implantar mesures efectives per a evitar-ne la creació de nous

MÉS FOTOS
Compromís, Podem i EUPV alerten de perills d’incendi per la presència d’abocadors a la partida de  l’Alter i pel Vedat - (foto 2)
Compromís, Podem i EUPV alerten de perills d’incendi per la presència d’abocadors a la partida de  l’Alter i pel Vedat - (foto 3)
Compromís, Podem i EUPV alerten de perills d’incendi per la presència d’abocadors a la partida de  l’Alter i pel Vedat - (foto 4)

Consideren que la contínua presència d’abocadors arreu del terme municipal de Torrent està causada per diversos factors, entre els que destaca la falta de colles municipals de neteja ecològica dirigides per la delegació de medi ambient. Per una banda, Xavi Martí, portaveu del grup municipal, critica la nul·la actuació de l’Ajuntament de Torrent en este aspecte per l’absència d’un cos d’inspecció mediambiental amb competència sancionadora, junt l’obligació del tancament de les parcel·les.

Per una altra banda, també consideren com a punt negre el fet que els Ecoparcs demanen la identificació de les persones que acudixen a depositar les deixalles, ja que és un tràmit innecessari per a la funció de reciclatge i provoca que les persones sense papers no puguen acudir-hi a les instal·lacions.

Este últim fet provoca un fenomen paradoxal, com és la presència d’abocadors il·legals al voltant de les parcel·les urbanes situades a l’Ecoparc del Toll i l’Alberca, i, encara que s’ha minorat respecte d’altres anys, fa pensar que cal facilitar l’accés a estos centres de reciclatge.

Perill d’incendis

Per al portaveu del grup municipal, Xavi Martí: “Els abocadors incontrolats existents al Vedat i a la partida de l’Alter generen una situació de gran incertesa mediambiental pel perill d’incendis forestals”.

Els abocadors detectats a El Vedat suposen un perill per a la fauna, la flora i la salubritat de Torrent, més si tenim en compte que la presència de plàstics, vidres i d’altres materials poden ser la metxa per un gran incendi en el nostre municipi. En aquest sentit, Martí ha explicat que els abocadors detectats al Vedat se situen fora del perímetre de seguretat del sistema de prevenció d’incendis SIDEINFO.

Pujar