elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís-Podem-Esquerra Unida alerten de la falta d’inspecció mediambiental i urbanística que pateix Torrent

  • Xavier Marti: “La resposta oficial és clara, durant el 2022 no s’ha ingressat res per sancions urbanístiques i mediambientals”

Torrent ingressa zero euros per multes o sancions corresponents a medi ambient i urbanisme. Així es desprén de la resposta emesa per la delegació d’Hisenda municipal, davant la petició d’informació sol·licitada pel grup municipal de Compromís-Podem-Esquerra Unida, arran la presentació de la comptabilitat corresponent a l’any 2022 de l’Ajuntament de Torrent.

El seu portaveu, Xavier Martí, va demanar a la delegació d’Hisenda del consistori torrentí que identificara les partides comptables on s’ingressaven els ingressos per sancions derivades d’inspecció municipal en les àrees d’urbanisme i hisenda. La resposta deixa ben clar i net que al llarg de l’exercici de 2022 no es va ingressar cap quantitat, motiu pel qual la partida comptable estava a zero.

Per a Martí, es tracta d’un assumpte molt greu perquè evidencia que les infraccions urbanístiques i mediambientals no estan ni vigilades ni sancionades, de tal manera que ens trobem amb l’explicació clara de com, al terme municipal, proliferen construccions que no compten ni amb les preceptives llicències d’obres, ni amb els corresponents certificats mediambientals, ni tampoc, en conseqüència, amb el projecte urbanístic visat pels professionals arquitectes.

Finalment, els ecovalencianistes reclamen que el pressupost de l’any vinent -2024- continga les partides d’ingressos i despeses necessàries per a posar en marxa els sistemes de verificació i control de la legalitat vigent en matèria d’urbanisme i medi ambient, amb l’objectiu de protegir als torrentins i les torrentines dels possibles efectes irresponsables dels que no acompleixen les normes vigents, i assegurar que tothom tenim els mateixos drets i les mateixes obligacions.

Pujar