elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís-Podem-EU denúncia que Torrent deixa perdre una inversió en eficiència energètica patrocinada per l’IVACE

Compromís-Podem-EU denúncia que Torrent deixa perdre una inversió en eficiència energètica patrocinada per l’IVACE
  • La inversió de 136.972’65€ concedida per l’IVACE consistia en una part subvencionada per 85.607’90€ i la resta mitjançant la concessió d’un préstec a tipus d’interés zero

Xavier Martí, portaveu del grup municipal Compromís-Podem-EU: “La renúncia a la subvenció “per causes administratives” és una prova més de la falta d’energia i la ineficiència política de l’actual govern de Torrent”.

El 27 de març de 2023 el President de l’IVACE va convocar una línia d’ajudes destinades al foment de les instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica en els municipis valencians.

La proposta de concessió de les ajudes va ser finalment atorgada als diferents municipis el dia 5 d’octubre de 2023, per la qual a Torrent anava a rebre 85.607’90€ en forma de subvenció, i per tant no retornable, a més d’un préstec per 51.364’75€ a interés zero, completant així la línia d’inversió per un total de 136.972’65€.

El projecte aprovat per l’IVACE per a Torrent consistia en la instal·lació d’energia solar fotovoltaica per a autoconsum en la Piscina Municipal de la Cotxera, emmarcada dins les actuacions d’autoconsum col·lectiu que patrocina l’Institut de Competitivitat Empresarial tendents a promocionar la independència energètica de les entitats locals i reduir així la seua factura de la llum.

L’actual govern municipal compost per PP-VOX ha adduït motius administratius per a justificar l’abandonament del projecte: “Donat que els tràmits per a la contractació de l’execució de les actuacions necessàries demanden uns terminis superiors que sobrepassen el màxim que consta a la notificació de la resolució”. Per tant, l’ajuntament argumenta que els dos mesos de termini donats per l’IVACE no han sigut suficients.

Per a Xavier Martí, portaveu del grup municipal de Compromís-Podem-Esquerra Unida a l’Ajuntament de Torrent: “el rebuig al projecte solar impedirà que Torrent no puga destinar els futurs estalvis en la factura de la llum a altres activitats i/o inversions en favor de la ciutadania, a més de no contribuir a la sostenibilitat mediambiental i de renunciar al guany en independència energètica respecte dels grans operadors elèctrics que actuen sobre el mercat de manera oligopolística”.

Finalment, Martí ha declarat que la falta permanent de gestió per part del bipartit conformat entre PP i VOX “està afectant molt greument els interessos dels torrentins i les torrentines”.

 

Pujar