elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El col·legi La Puríssima de Torrent guanya el premi autonòmic a la innovació en la First Lego League

El col·legi La Puríssima de Torrent guanya el premi autonòmic a la innovació en la First Lego League
  • L'equip TAULEGO va guanyar aquest premi basat en l'estalvi energètic gràcies al disseny de cintes transportadores per a aeroports que carreguen energia usant l'impacte de les maletes

MÉS FOTOS
El col·legi La Puríssima de Torrent guanya el premi autonòmic a la innovació en la First Lego League - (foto 2)

El col·legi La Puríssima de Torrent ha guanyat el Primer Premi al Projecte d'Innovació de robòtica i ingineria en el campionat autonòmic de la First Lego League (FLL), que es va disputar en l’ESIC València. Durant tot un matí una vintena de col·legis de tota la Comunitat Valenciana van presentar els seus projectes per a millorar les ciutats en les quals viuen.

L'equip Taulego està format pels alumnes de 4° ESO: Carla Arce, Candela Rodríguez, Antonio Callado, Pepe Medina, Mar Díaz, Sara Igual, Javier Llosá i Vicent Navarro juntament amb la seua professora de Tecnologia, Encarna Tronchoni. Ells van presentar “una forma molt prometedora i original d'obtindre energia” segons les paraules dels jutges del campionat.

El projecte consisteix a utilitzar elements “piezoelectrics” per a obtindre energia en les cintes transportadores dels aeroports usant per a això l'impacte de les maletes; a més el nostre robot va fer un campionat excel·lent. La presentació del projecte constava de l'explicació de la màquina en qüestió, una explicació del robot que han dissenyat i un pòster de valors que van exposar de manera molt original. L'última part de la competició consistia a demostrar la seua habilitat en robòtica amb la realització de diferents proves amb un robot format per peces de Llec.

De les peces de Lego al robot

Cada temporada la FLL convida als equips de tots els col·legis d'Espanya i del món a descobrir la diversió i l'emoció per la ciència i la tecnologia proposant un desafiament global relacionat amb una problemàtica del món real.

Pujar