elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amparo Folgado (PP), nova alcaldessa de Torrent gràcies al suport de Vox

Amparo Folgado (PP), nova alcaldessa de Torrent gràcies al suport de Vox
  • Jesús Ros (PSOE) felicita “el pacte democràtic” i cedeix la vara de comandament a la líder del Partit Popular que assegura “no podria rebre-la de ningú millor, té tot el meu respecte”

Amparo Folgado és des de hui la nova alcaldessa de Torrent després de ser investida gràcies al suport de Vox. La líder del PP va arribar a un acord amb la ultradreta per a poder governar i junts es comprometen a “assumir el mandat que els ha assignat la ciutadania” a través del consens i el diàleg.

Així doncs, el socialista Jesús Ros ha cedit la vara de comandament a Folgado, qui assegura que “no podria rebre-la de ningú millor, té tot el meu respecte. Torrent sempre t'estarà agraït per la teua gestió”.

L'alcalde d'aquesta última legislatura ha volgut felicitar PP i Vox pel seu acord, “perquè és democràtic i políticament és el que han demanat els ciutadans. El 28M el poble va dir que hi havia altres maneres de governar, us desitge el millor dels èxits perquè si és així el municipi es veurà beneficiat” ha explicat visiblement emocionat.

Després de ser proclamada alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha jurat el seu càrrec per a posteriorment mostrar-se eternament agraïda amb la ciutadania del municipi. “La meua bandera és Torrent i l'única cosa que em mou. Treballaré al costat de Guillermo (Vox) per a impulsar la seua voluntat, la vara de comandament és el símbol de l'equitat, del suport a una gestió, però la política ha de ser l'art de fer possible el necessari”.

Amb l'acord ja signat, el PP cedeix a Vox la direcció de les Regidories d'Educació i Família, Festes (a excepció de les Falles) Esports i Sanitat. D'aquesta manera, Guillermo Alonso del Real ha manifestat durant la presa de possessió la seua intenció d'al costat d'Amparo dur a terme polítiques per a fomentar la natalitat i impulsar la conciliació, la cultura, l'esport, baixar impostos i fomentar el comerç i la indústria. El líder de Vox també ha llançat un missatge d'afecte al fins ara alcalde Jesús Ros “queda't amb nosaltres et continuem necessitant perquè faces una oposició sana”.

Més tard el socialista expressava “no serem l'oposició del no pel no, un ha d'entendre que tothom pot aportar coses positives i les propostes que signifiquen avançar tindran el suport del PSOE”. Mentrestant, Xavier Martí, líder de Compromís es mostrava una mica més crític apuntant que “l'aritmètica ha volgut un canvi de govern per tot just 400 de vots de diferència i deixant clar que “hi ha línies roges que no poden traspassar-se”.

D'altra banda, l'anècdota de la cerimònia es produïa quan Folgado cridava a Jesús Ros, candidat del Partit Popular, per a pronunciar el seu discurs en lloc de candidat del partit socialista, alguna cosa que tots els presents s'han pres amb humor.

Finalment, s'ha constituït la corporació municipal de la pròxima legislatura amb 10 regidors per al PSOE, 9 del PP, 4 per a Vox i 2 per a Compromís.

Pujar