Castellano

El PP de Torreblanca recorre al Consell per a aconseguir el milió d'euros que resolga les inundacions de primera línia de platja

El PP de Torreblanca recorre al Consell per a aconseguir el milió d'euros que resolga les inundacions de primera línia de platja
  • L'objectiu és garantir la inversió que permeta posar solució a un problema creat pel PSOE i que hui segueix sense atendre. "Si a l'alcaldessa no el preocupa aquesta situació, nosaltres sí que volem resoldre-la", afirma Tania Agut

  • "La falta d'un adequat sistema d'evacuació de pluvials provoca estancaments als carrers Sant Joan i Alcalde Benito Bayarri amb cada tempesta. El problema es retrotrau a 2016 i impedeix als veïns accedir als seus domicilis i als negocis, obrir"

El Partit Popular de Torreblanca ha decidit elevar al Consell el problema d'inundacions que pateix la seua primera línia de costa, entre els carrers Sant Joan i Alcalde Benito Bayarri, amb l'objectiu "d'obtindre els fons que ens permeten millorar les condicions dels nostres ciutadans".

Així ho ha considerat la regidora del PP i portaveu a l'Ajuntament de Torreblanca, Tania Agut, qui ha elevat una esmena al PPCV perquè registre en el tràmit d'esmenes als pressupostos del Consell, "una iniciativa que ens permeta obtindre els fons suficients com per a poder resoldre aquest problema".

Per a Agut, "portem massa temps amb el PSOE en el govern i sense solucions als problemes que pateixen els nostres veïns al carrer". I aquesta circumstància s'evidencia sobretot en el cas de la costa, "on des de 2016 l'execució d'un projecte de remodelació de carrers va deixar sense l'adequat sistema d'evacuació de pluvials als veïns d'un sector".

Residents que no poden accedir als seus domicilis i negocis que no poden posar en marxa la seua activitat perquè quan arriben les pluges, "les aigües s'acumulen, creen una bassa i la desesperació dels afectats és tal que han arribat fins al punt d'adquirir bombes de buidatge per a poder evacuar els pluvials".

Tal és l'abandó, assenyala Agut, "que malgrat que hem promogut acords per a resoldre aquest problema, hui seguim sense tindre'ls". "I si l'alcaldessa menysprea qualsevol solució, nosaltres no descansarem fins a aconseguir-la", explica la portaveu del PPCS a Torreblanca.

Cal recordar que els problemes en el sector van arrancar en 2016 després de les obres de reforma del passeig marítim que el PSOE va decidir executar. “Es va crear un embornal però està cec, no hi ha canalització", recorda Agut. Hui la solució plantejada pel tècnic proposa la contractació d'un estudi geotècnic i geològic que desenvolupe tastos cada 15 metres, així com un alçament topogràfic del passeig fins a les xarxes d'infraestructures dels carrers confrontants.

Aquest document, emés el març passat, “no s'ha traduït en cap acció per part de l'alcaldia” malgrat que la socialista Josefa Tena va subscriure un acord al setembre de 2021 promogut pel PP per a buscar solucions i implementar-les. "No desistirem de la nostra obstinació fins a veure resolt aquest problema i garantir als veïns el benestar i els recursos òptims que mereixen", ha conclòs l'edil.

Pujar