Castellano

Torreblanca inicia treballs de control de vegetació al Prat amb una segadora amfíbia

Torreblanca inicia treballs de control de vegetació al Prat amb una segadora amfíbia

  Torreblanca ha iniciat aquesta setmana els treballs per al control de vegetació al Prat amb una segadora amfíbia que permet actuar en les llacunes mitjançant la sega evitant la colmatació amb l'objectiu de tallar el canyís sobrant i obrir clars per afavorir la presència d'aus com el carricerín cejudo i mantenir aquestes llacunes en el seu estat òptim de conservació.

  De fet, aquest cap de setmana s'ha dut a terme una exhibició i una xerrada oberta al públic, que ha pogut conèixer el seu funcionament, així com l'estudi pilot de agrocompostatge que es desenvoluparà per a futurs projectes de recerca i experimentació, en el qual s'ha implicat la Regidoria de Medi Ambient i la Fundació Global Nature.

  Durant dos mesos aquesta màquina amfíbia recorrerà les zones inundades del Prat, de manera que les restes de vegetació segada es destinaran a la transformació en compost orgànic, iniciativa en la qual també participen la Generalitat Valenciana i la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

  El regidor de Medi Ambient, Carlos Garcia, ha explicat que '¡a més de tallar el canyís amb aquesta màquina de sega mecànica pensada per a espais com el Prat, anem a reutilitzar aquest residu convertint-nos en el punt de partida d'un projecte pilot de compost orgànic'.

  Aquesta acció s'afegeix a anteriors esdeveniments realitzats en aquesta localitat pel projecte LIFE Paludicola. Així mateix, s'ha realitzat un Taller d'experts i una campanya d'anillament científic per a l'estudi i conservació del carricerín cejudo, o un taller ornitològic en el qual es va donar a conèixer la situació d'aquesta i altres aus.

  Pujar