Castellano

Torreblanca ampliarà el centre de salut

Torreblanca ampliarà el centre de salut
  • L'alcaldessa de Torreblanca acorda amb la Conselleria de Sanitat crear cinc consultes més amb una inversió de 500.000€

L'alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, ha celebrat “el compromís adquirit per la Conselleria de Sanitat per a ampliar el nostre centre de de salut, la qual cosa permetrà millorar la qualitat assistencial de totes les veïnes i veïns del poble, així com dels milers de visitants que venen tot l'any”. Agut ha fet esta valoració després de l'anunci de la pròpia Conselleria que invertirà més de mig milió d'euros per a escometre esta important infraestructura que permetrà augmentar pràcticament un 50% les consultes en el centre de salut.

Este anunci s'ha fet públic esta setmana després de la visita que ha fet a les instal·lacions la directora general d'Atenció Primària, Eva Suárez, juntament amb l'alcaldessa de Torreblanca. En la reunió ha pogut conéixer in situ les instal·lacions i les necessitats reals del municipi.

De fet, esta visita i l'anunci de l'ampliació del centre de salut de cara a l'any que ve és fruit de les gestions fetes per l'alcaldessa, Tania Agut, amb el propi conseller de Sanitat, Marcià Gómez. Tots dos van tindre una reunió a l'octubre a València, en la qual l'alcaldessa de Torreblanca va insistir que era una prioritat la millora de l'atenció primària als habitants del poble.

“És d'agrair a la Conselleria de Sanitat que haja assumit este compromís i atenga la necessitat d'ampliar el centre de salut en menys d'un mes. Era una necessitat urgent per al poble i estem contents que l'atenguen, ja que serà una inversió important per a millorar la qualitat de l'atenció sanitària”.

I és que la Conselleria de Sanitat reformarà i ampliarà el centre de salut de Torreblanca amb cinc noves consultes, que se sumen a les 11 consultes existents i suposaran una inversió de 500.000 euros.
Així mateix, com ha concretat la pròpia Conselleria de Sanitat, esta ampliació també permetrà disposar d'una nova zona de preparació al part, així com magatzematge en la primera planta. A més, s'instal·larà un ascensor al pati interior per a donar accés a l'ampliació i a la zona ja construïda.

L'ampliació no afectarà els serveis que ja es presten

Actualment, el centre de salut compta amb 11 consultes de Medicina de Família i Infermeria i, davant l'increment de la població, es fa necessària la creació de nous espais assistencials per a millorar l'atenció prestada als pacients i optimitzar recursos. L'ampliació del centre es realitzarà afegint una planta més sobre el volum la façana del qual recau al carrer Galícia, que albergarà les noves consultes. A més, en la planta baixa es reformarà les àrees de Pediatria i Maternal.

En realitzar-se l'ampliació en la primera planta es realitzaran les obres quasi sense interferir en l'actual edifici. En este sentit, tal com ha informat la Conselleria, tota l'actuació es planteja sense interrompre cap servei assistencial ni creant cap interferència amb el funcionament del centre.

er part seua, les reformes en la planta baixa es realitzaran per a albergar el gimnàs de l'àrea maternal, renovar la consulta de Pediatria, la sala d'espera i afegir una nova consulta d'Infermeria. Així, la superfície construïda del centre s'incrementarà en un total de 380 metres quadrats, dels quals 161 formen part de la reforma i 219 a l'obra nova.

Pujar