Castellano

Quatre empreses i serveis de Torreblanca reben el distintiu SICTED per fomentar el turisme de qualitat

Quatre empreses i serveis de Torreblanca reben el distintiu SICTED per fomentar el turisme de qualitat
  • Gema Edo: “Els negocis que ja tenen esta distinció milloren la seua qualitat i ho noten en augmentar la seua clientela”

L'Ajuntament de Torreblanca ha sigut l'amfitrió del lliurament dels prestigiosos distintius SICTED, que enguany han rebut quatre empreses i serveis del municipi. Cellers Mes de Rander, Centre de Benestar Yolanda Calvet, Fonda Torreblanca i Policia Local de Torreblanca han sigut reconeguts enguany per esta entitat, impulsada per la Secretaria d'Estat de Turisme del Govern d'Espanya, a causa de la seua aportació al turisme de qualitat.

El lliurament de distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (SICTED), ha tingut lloc en l'Espai Natura de Torreblanca i ha comptat amb la participació de Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, Esther Labaig, directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, María Teresa Prim, de la Cambra de Comerç de Castelló, i Gema Edo, regidora de Turisme.

La regidor Gema Edo, que ha sigut l'encarregada de guiar l'acte, ha volgut “donar les gràcies a tots els distingits per impulsar el turisme des de les seues empreses i negocis. Els establiments que ja llueixen el reconeixement SICTED han millorat moltíssim quant a qualitat de servei i ho estan notant pel que fa a augment de clients, per la qual cosa estes distincions es demostren com molt útils. Tots ells han passat auditories de qualitat i això garanteix que els nostres veïns i visitants reben els millors serveis”.

Tant l'alcaldessa, Tania Agut, com Gema Edo, han agraït el treball de Fran Sirvent, tècnica de la Tourist Info i gestora de SICTED de Torreblanca, per impulsar el turisme a Torreblanca i ajudar al fet que cada vegada hi haja més empreses i serveis distingits amb este reconeixement.

A més de que hagen rebut la seua nova distinció Cellers Mes de Rander, Centre de Benestar Yolanda Calvet, Fonda Torreblanca i la Policia Local de Torreblanca, també han mantingut la distinció en 2023 el Càmping Torrenostra, l'Hotel Et Mannà, la Platja Torrenostra, el Restaurant Columbretes, TEPINSA, la Tourist Info Torreblanca i Viu Experiències.

L'Ajuntament és preseleccionat com a millor equip gestor

També s'ha sabut que esta important aposta pel turisme per part de la nova corporació de l'Ajuntament de Torreblanca li ha valgut per a figurar com preseleccionat de cara a l'elecció del millor equip gestor de cara a 2024.

A més, en finalitzar l'acte, l'Ajuntament de Torreblanca ha volgut que els assistents gaudiren amb un picotege a base de productes dels establiments locals.

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme (SETUR),amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb serveis turístics de fins a 37 oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i satisfacció del turista.

El SCTE Destins-SICTED és una metodologia que proporciona un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística amb una nova concepció dels resultats esperats, un enfocament cap a la millora contínua i una actitud de recuperació i posada en valor dels recursos i de l'espai.

El SCTE Destins-SICTED es basa en la consciència integral de destí i en la identificació d'objectius comuns dels agents implicats.

El SCTE Destins-SICTED persegueix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'un mateix destí , de manera que no s'aprecien deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes (agents) que componen l'oferta en el destí i, amb això, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes.

Entre altres eines, compta amb 37 manuals de bones pràctiques, un per cada ofici. Ofereix als serveis turístics adherits un pla de formació, visites d'assistència tècnica per part d'assessors homologats, tallers col·lectius, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per al destí i avaluacions que contrasten l'adequació del servei turístic als estàndards de qualitat. Tot això culmina en l'obtenció del distintiu Compromís de Qualitat Turística.

Este s'atorga als serveis turístics que han acreditat el compliment dels requisits fixats. És un reconeixement a l'esforç i compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix al servei turístic enfront de la competència. El distintiu té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment.

Pujar