Castellano

Una Passió de novetats: Torreblanca es bolca en un dels actes més importants de l'any

Una Passió de novetats: Torreblanca es bolca en un dels actes més importants de l'any
  • La torreblanquina Andrea Guillamón és l'autora del cartell d'esta edició en la qual s'espera superar els 10.000 espectadors

L'Ajuntament de Torreblanca es bolcarà enguany amb l'emblemàtica Passió, que es representarà dins d'un mes i que en esta ocasió presentarà moltes novetats. Esta iniciativa en la qual es bolca tot el poble ha començat ja el seu compte arrere després de la presentació del cartell, que ha dissenyat la torreblanquina Andrea Guillamón.

El dijous 28 de març tindrà lloc esta representació de la Passió en el centre del poble, que enguany serà encara més ambiciosa i presentarà moltes novetats. Per això, tant l'alcaldessa, Tania Agut, com la regidora de Cultura, Gema Edo, han mostrat tot el suport de l'equip de Govern als organitzadors d'esta iniciativa, representada per Carlos Casanova, president de La Passió de Torreblanca.

La Passió de Torreblanca és una representació amb un gran arrelament més enllà de la pròpia localitat de la Plana Alta. A més, es tracta d'una cita molt esperada al poble, ja que molts de les seues veïnes i veïns formen part d'esta tradició, que ara entra en el seu moment de major activitat ja que comença la temporada dels assajos i la preparació de cara a representació de La Passió.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha destacat que “enguany confiem que la Passió faça un pas més en la important promoció que suposa per al poble. Des del nou equip de Govern secundem decididament la Passió no sols per ser una tradició molt arrelada entre tots nosaltres, sinó per ser una gran promoció per a atraure a visitants no sols de la província de Castelló, sinó de molts punts d'Espanya”.

Entre les novetats d'enguany cal destacar que es donarà pas a noves generacions en personatges com la Mare de Déu i s'incorporen nous veïns com a apòstols, romans i la ballarina d'Herodes. També hi haurà novetats quant a la música, ja que l'organització optarà per l'actualització de cançons en escenes com l'entrada Messiànica.

D'altra banda, també s'apostarà per la participació i col·laboració en el desenvolupament de la Passió de Torreblanca d'altres associacions culturals, com són l'Associació de les Mestresses de casa i El Senill.

Cal destacar que l'actual actor de Jesucrist va comunicar durant la presentació del cartell d'enguany que, després de 30 anys en La Passió de Torreblanca, acabarà la seua etapa l'any 2026, complint així els 33 anys establits.

Canvi generacional en molts personatges importants

També hi haurà un especial reconeixement a Rosa Vilaplana, per les seues dècades de participació en La Passió i representació en un paper principal com és el de la Mare de Déu, així com també a alguns apòstols que, després de molts anys de dedicació i representació, donen pas a noves generacions de Torreblanca.

Com han reconegut des de l'organització, enguany tenen el convenciment que superaran les expectatives gràcies, entre altres coses, al suport decidit de l'equip de Govern que lidera Tania Agut. I és que la Setmana Santa de Torreblanca és un moment de gran valor per al poble, ja que a més de participar molts dels habitants del poble, atrau a milers de visitants tant de la província de Castelló com d'altres províncies. Per això confien a poder superar els més de 10.000 assistents de l'any passat a la Passió.

Com assenyalen des de l'organització, la representació, que es duu a terme cada Dijous Sant des de fa 45 anys, transforma els carrers de Torreblanca en un escenari viu que recrea els últims dies de la vida de Jesús, des de la seua entrada triomfal a Jerusalem fins a la seua resurrecció. Desenvolupada íntegrament en valencià, La Passió de Torreblanca és un esdeveniment cultural de gran envergadura que involucra a tot el municipi i atrau l'atenció d'espectadors de tot arreu.

 

Pujar