Castellano

La nova atracció per a mascotes que pots trobar a Torreblanca

La nova atracció per a mascotes que pots trobar a Torreblanca
  • L'Ajuntament de Torreblanca atén la petició veïnal i obri un Gos Parc amb jocs d'Agility per a les seues mascotes

L'Ajuntament de Torreblanca continua atenent les peticions que els estan traslladant les veïnes i els veïns del poble amb l'objectiu de millorar els serveis que els ofereix. D'esta manera, acaba d'obrir un Gos Parc perquè les persones amb mascotes al poble tinguen un lloc on portar-les i on els animals puguen estar actius i entretinguts gràcies als jocs d'Agility que ha instal·lat.

D'esta manera, l'equip de Govern que lidera Tania Agut ha creat un Gos Parc en el Parc l’Arrossar, situat en l'avinguda dels Illes Balears.

L'alcaldessa ha explicat que “abans hi havia dos parcs per a gossos molt xicotets i que estaven tancats a causa de les queixes veïnals que provocava. Per això, atenent la sol·licitud dels usuaris potencials, hem desmantellat estes dues instal·lacions que eren absolutament ineficients i no servien als propietaris de mascotes al poble i unir-los en un gran i útil”.

Tania Agut ha assenyalat que “este Gos Parc inclou un circuit d'Agility amb diversos jocs perquè els gossos puguen estar actius en un espai obert i segur i els seus amos puguen gaudir també. També hi ha fonts perquè puguen beure les mascotes. En definitiva, amb esta instal·lació resolem una reivindicació que ens feien perquè, fins ara, no hi havia cap”.

L'Agility és, en essència, un circuit d'elements variats perquè les mascotes puguen jugar i estar actives i en forma, la qual cosa els reporta grans beneficis, especialment per a les que viuen en pisos i espais tancats. També permet que els amos puguen ensinistrar als seus gossos

Agility és també una modalitat de competició d'alt nivell tècnic, on el gos i l'home treballen com un equip. S'està fent molt popular al Regne Unit, Mèxic i Espanya, i es realitzen campionats internacionals al voltant del món. L'animal ha de completar un circuit que està compost per un nombre determinat d'elements. Entre els més freqüents figuren les tanques, túnels flexibles o rígids, estacades i rampes.

També un parc per a xiquets i un altre per a majors en 15 dies

El treball del nou equip de Govern de Torreblanca s'està veient en l'obertura constant de nous espais oberts a públics de totes les edats. Cal tindre en compte que en tot just 15 dies ha reobert un parc per a xiquets i un altre per a facilitar l'envelliment actiu de les persones majors.

Així, esta setmana també ha reobert el parc del Carrer Progrés després d'haver dut a terme uns complets treballs de restauració i millora de les instal·lacions. D'esta manera ha tornat a obrir al públic unes instal·lacions a l'aire lliure que són utilitzades especialment pels més xicotets.

Este parc de caràcter infantil, que es troba passada la guarderia, necessitava fa temps una reforma, que ara ha escomés l'equip de Govern que lidera Tania Agut. D'esta manera, continua amb els treballs de millora en instal·lacions municipals perquè les puguen gaudir tots els veïns i així millorar la seua qualitat de vida.

Tania Agut ha agraït “el treball de tot l'equip de Govern i els treballadors del Consistori per a ajudar a millorar unes instal·lacions que són utilitzades especialment pels més xicotets del nostre poble. Des que assumim fa ja quasi mig any la gestió de l'Ajuntament, hem treballat a tot ritme per a millorar infraestructures i serveis molt necessaris per a totes les persones que viuen a Torreblanca”.

En estos treballs que s'han dut a terme per a reobrir el parc Progrés, destaquen especialment les tasques escomeses per a la renovació de la gespa artificial; el farciment de les zones d'arena i graveta, on a més s'ha fet un intens treball de neteja; s'han pintat les principals estructures, s'han reparat les fonts per a garantir el subministrament d'aigua potable; s'han reparat gronxadors i el balancín del parc, s'ha instal·lat una nova malla d'ombrege per a protegir del sol als xiquets i els seus pares, que l'havien sol·licitat; i, a més, s'ha netejat a fons tot el parc.

Fa dues setmanes es va obrir una zona esportiva per a majors

Estos treballs per a posar a la disposició dels veïns instal·lacions d'ús públic de major qualitat s'uneixen als que fa a penes dues setmanes van permetre obrir una zona esportiva perquè les persones majors puguen fer exercici. D'esta manera, l'equip de Govern també compleix amb un dels seus objectius d'esta legislatura, que és millorar la qualitat de vida de les dones i homes de major edat.

Es tracta d'un parc on s'han instal·lat unes màquines d'exercici adaptades a les necessitats de les persones majors. Es troba en la mateixa zona esportiva on estan el camp de futbol o el skate park i al costat del parc de calistenia.

Estes instal·lacions esportives estan ajudant al fet que les persones majors milloren la seua independència i qualitat de vida, a més de que els ajudarà a mantindre's en contacte amb altres persones, especialment en el cas que visquen solos.

Cal tindre en compte que practicar esport de manera habitual ajuda a les persones majors no sols a millorar la seua independència i la qualitat de vida, sinó que les ajuda a conservar les seues capacitats sensorials, intel·lectuals i afectives; augmenta la sensació de benestar, el somni i l'autoestima; ajuda a mantindre un pes adequat i redueix el greix corporal; també ajuda a reduir el risc de patir malalties cardíaques, diabetis, hipertensió i neurodegeneratives; a més de protegir-les contra la discapacitat i ajudar-les a millorar la seua mobilitat, la seua força i el seu equilibri.

Pujar