Castellano

Marta Barrachina recupera el conveni de la Diputació amb La Passió de Torreblanca

Marta Barrachina recupera el conveni de la Diputació amb La Passió de Torreblanca
  • La presidenta de la Diputació es reuneix amb l'alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, després de l'aprovació del conveni de col·laboració per a la celebració de La Passió, Festa d'Interés Turístic Provincial

  • “Este conveni forma part del compromís d'este govern provincial per preservar la cultura i les tradicions perquè són una mostra del nostre passat i també del nostre present”, afirma la presidenta Marta Barrachina

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha recuperat el conveni per a La Passió de Torreblanca “perquè és una tradició que ens identifica i que requereix el suport de la Diputació”. La màxima representant de la institució provincial, Marta Barrachina, ha realitzat estes declaracions després de la reunió mantinguda este migdia amb l'alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut.

La trobada s'ha dut a terme després de l'aprovació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i l'Associació La Passió de Torreblanca per a la concessió de la subvenció directa de 12.000 euros per a la celebració de l'acte que va nàixer en 1978. “Este conveni de col·laboració forma part del compromís d'este govern provincial per preservar la cultura i les tradicions perquè són una mostra del nostre passat i també del nostre present”, ha afirmat la primera presidenta de la Diputació de Castelló.

Marta Barrachina ha recordat que la subvenció destinada a esta Festa d'Interés Turístic Provincial es venia concedint per part de la Diputació. No obstant això, en el 2019 es va suspendre eixa concessió per part de l'anterior equip de govern provincial, “i, a més de recuperar esta ajuda per la celebració de la present edició, reafirmem el nostre suport per als pròxims anys cap a un acte que compta amb la implicació de tot el municipi de Torreblanca. Perquè La Passió és de tot el poble”, ha afirmat la presidenta de la Diputació de Castelló.

La Passió de Torreblanca va ser estrenada el 12 d'abril de 1979 i des de llavors es realitza cada Dijous Sant i compta amb una sèrie d'activitats complementàries que es duen a terme durant tot el mes d'abril. La representació es realitza totalment en valencià, sent la primera i única de totes les representacions de la Passió en valencià del territori i en ella participen més d'un centenar de persones, totes elles veïnes de Torreblanca, com a actors i actrius. “Per la seua idiosincràsia i rellevància véiem de vital importància la recuperació d'esta col·laboració amb La Passió de Torreblanca i que forma part de la nostra línia de treball per continuar fomentant la cultura com a sector d'activitat econòmica i promoció del turisme cultural a la nostra província”, ha incidit Marta Barrachina, qui ha destacat la integració i participació de la societat local, així com l'afluència i integració de visitants i turistes, la potenciació, conservació i difusió de valors positius de convivència a l'hora d'organitzar La Passió. Tot això, al costat de la promoció del territori, la tradició popular i la seua originalitat, “fan única esta representació”, ha afegit la presidenta de la Diputació.

Amb l'aprovació d'este conveni de col·laboració, el govern provincial de la Diputació reafirma la seua aposta perquè l'administració provincial siga àgil, real i efectiva “i amb fets com el que es tradueix en un conveni amb La Passió de Torreblanca, continuarem mostrant que el nostre suport a les iniciatives ciutadanes que desenvolupen projectes per a fomentar i promocionar la cultura del nostre territori, és tangible”, ha apuntat la presidenta Marta Barrachina.

L'alcaldessa de Torreblanca, Tania Agut, ha volgut remarcar que “la recuperació d'este conveni va ser un compromís adquirit abans de les eleccions, tant per la presidenta Marta Barrachina com per part meua. Ja en aquell moment ens fixem l'objectiu d'aconseguir des de totes dues administracions el suport que mereix esta Festa d'Interés Turístic tan rellevant i important per a tot el poble de Torreblanca i és una mostra que la presidenta Marta Barrachina compleix amb la paraula donada”.

Reunions amb alcaldes

A més del conveni de La Passió, durant la reunió mantinguda entre la presidenta de la Diputació de Castelló i l'alcaldessa de Torreblanca es van tractar temes de vital importància per al futur i el creixement del municipi. Esta trobada forma part de la ronda de reunions que manté activa la presidenta de la Diputació de Castelló amb els alcaldes i alcaldesses de la província per a conéixer i recollir les necessitats i demandes de tot el territori. En eixa escolta activa i constant, Marta Barrachina s'ha reunit esta setmana amb l'alcalde de Caudiel, Antonio Martínez; l'alcalde de Cortes d’Arenós, Florencio Catalán; amb l'alcalde d'Ayódar, Joaquín Ventura, i amb l'alcaldessa de Chóvar, Lorena Bonifás.

Pujar