Castellano

L'Ajuntament de Torreblanca intensifica este mes els treballs de neteja en les séquies i les zones de marjal

L'Ajuntament de Torreblanca intensifica este mes els treballs de neteja en les séquies i les zones de marjal
  • Tania Agut: “És fonamental fer estes tasques tot l'any i estem incidint en zones que portaven temps abandonades”

L'Ajuntament de Torreblanca manté un alt ritme de neteja i adequació de tots els entorns rurals i zones de marjal del terme municipal. De fet, este mes de setembre, les tasques s'estan centrant en la neteja de les séquies per a millorar no sols el servei de regs i distribució d'aigua de l'entorn natural, així com facilitar l'evacuació d'aigües pluvials en casio d'inundació, sinó també per a afavorir la salubritat i evitar plagues de tota mena.

Amb este objectiu són ja mitja dotzena de zones les que s'estan netejant en el municipi des del començament del mes de novembre, encara que es continuarà treballant les pròximes setmanes per a ampliar tot el possible estos treballs a tot el terme de Torreblanca.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “portem tot el mes de novembre treballant i cuidant les nostres zones de marjal i el medi rural netejant séquies que feia anys que no es mantenien i estaven quasi abandonades i també està previst continuar netejant la resta del mes. Estos treballs de neteja també tenen un vessant de seguretat sanitària, ja que permet adequar zones proclius a les plagues. Encara que és impossible evitar-ho al cent per cent, si actuem tot l'any sobre els focus potencials, ajudarem a evitar que les plagues proliferen quan pugen les temperatures a la primavera i estiu”.

Joel Antoni, responsable d'Agricultura i Sostenibilitat Ambiental, ha estat supervisant els treballs juntament amb l'alcaldessa estos dies. La veritat és que s'han intensificat els treballs de neteja, millora i adequació tant de les séquies com dels camins de tot el terme municipal, especialment en els entorns naturals i els que envolten les marjals. L'equip de Govern liderat per Tania Agut ha decidit reforçar amb la contractació de personal i serveis externs els treballs iniciats esta tardor pels treballadors municipals juntament amb la Diputació de Castelló.

Els treballs per a netejar i destaponar les séquies i zones de marjal s'han centrat fins ara en sis zones del municipi. Es tracta de la zona de Monet de Dalt, on s'ha procedit a retirar l'acumulació de terres i vegetació en una àrea de 700 metres. També en la zona de la Carrassa Ampla s'ha procedit a retirar l'acumulació de terres i vegetació en una altra àrea de 700 metres.

La tercera zona de neteja és en les séquies d'evacuació de la via del tren i l'Ecoparc fins al camí de la Piqueta. S'estan retirant l'acumulació per pluges de terres i mala herba, generada durant els últims anys, en una àrea de 1.200 metres.

També s'està actuant en el canal d'evacuació d'aigua de pluges directe des de l'AP7 fins al Pont de Blasco. S'estan retirant arbres, arbustos, enderrocs, fems i residus sòlids urbans acumulats durant més d'una dècada en una àrea de 350 metres.

Finalment, fins al moment s'ha netejat també, a través de la fundació Global Nature, la Séquia d'en Polo, en una àrea de més de 1.000 metres.

Treballs previs en els camins rurals del municipi

Cal recordar que, a l'octubre, l'Ajuntament de Torreblanca va centrar el seu treball en la reparació de sots i foradades en diversos camins del terme municipal. Especialment a millorar el ferm en les zones de ‘Carrassa Ampla’, ‘Carrassa Mangraners’, el carrer Estació i la carretera vella a Castelló.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “portem tota la tardor treballant perquè els veïns puguen circular pels camins de la forma més segura possible. Per això utilitzem la maquinària pròpia de l'Ajuntament i la brigada municipal per a netejar i millorar els camins del municipi, especialment en els quals no cabia la maquinària de la Diputació Provincial”. Es van usar més de 20 tones d'asfalt en fred amb aplanat i vibreo en les zones de marjalería i zona sud.

Pujar