Castellano

L'Ajuntament de Torreblanca i Diputació coordinen tractaments aeris i terrestres per a combatre els mosquits

L'Ajuntament de Torreblanca i Diputació coordinen tractaments aeris i terrestres per a combatre els mosquits
  • Tania Agut: “Estem col·laborant per a fer tot el que és a la nostra mà per a evitar la proliferació d'insectes”

L'Ajuntament de Torreblanca i Facsa, l'empresa concessionària del servei d'aigua potable i clavegueram en la localitat, incrementen els treballs relacionats amb el control de plagues en la xarxa de clavegueram del municipi. Unes tasques que permetran aplicar en diversos punts del nucli urbà i en la zona de Torrenostra diversos tractaments per a previndre i corregir la possible proliferació de rosegadors i insectes, principalment a causa de les elevades temperatures que han caracteritzat aquesta època estival.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha explicat que “estem col·laborant amb Facsa i altres institucions per a fer tot el que és a la nostra mà a l'hora de combatre les plagues, que es multipliquen amb les pluges i la calor. És impossible que puguem evitar completament que proliferen els paneroles, mosquits o rosegadors, però sí que estem fent tot el que és a la nostra mà per a evitar que generen problemes greus tant als veïns i visitants del poble, així com als nostres comerços i negocis hostalers”.

En aqueix sentit, els tractaments s'estan aplicant en dues fases: una com a pla preventiu i una segona com a correctiu, en resposta als avisos rebuts per part de la ciutadania.

La primera fase del pla consisteix en l'aplicació dels tractaments insecticides i rodenticidas en diferents punts del nucli urbà, a més d'inspeccionar de manera detallada la xarxa per a estudiar la possible aparició de focus i previndre la proliferació de plagues.

En una segona fase, l'equip de Facsa està dut a terme una nova revisió per a incidir de manera especial en les zones considerades com més “problemàtiques” en la primera fase, a més de reforçar els tractaments en aquells punts on s'han rebut avisos durant el temps transcorregut entre les dues aplicacions.

En el cas concret de Torreblanca, els tractaments s'han efectuat sobre una superfície aproximada d'uns 50 quilòmetres de canalitzacions, corresponents tant a la xarxa de pluvials com de residuals, a més de més de 850 pous de registre.

La regidora de Serveis de Torreblanca, Zenaida Espill, acompanyada pel responsable de Facsa en la zona, Manuel Segarra, s'han desplaçat als punts on s'estan desenvolupant els treballs amb la finalitat de supervisar l'aplicació dels tractaments. Tant Zenaida Espill com Joel Antoni, regidor de Sostenibilitat Ambiental, porten moltes setmanes coordinant els seus treballs per a ajudar a previndre focus de proliferació d'insectes i rosegadors.

També s'apliquen tractaments específics contra els mosquits

Cal recordar que l'Ajuntament de Torreblanca i la Diputació també ha col·laborat per a realitzar tractaments aeris i terrestres aquest mes per a combatre les plagues de mosquits. Els equips de Govern de totes dues institucions s'han coordinat per a tractar de garantir la major eficàcia en aquests treballs, que es produeixen després de les últimes pluges i pel fet que la humitat i la calor afavoreix que es reproduïsquen amb més facilitat en entorns naturals i amb aiguamolls, com és el cas de Torreblanca.

Pujar