Castellano

L'Ajuntament de Torreblanca aprova la llicència per a reconstruir l'edifici Prados II després de ser derrocat per deficiències

L'Ajuntament de Torreblanca aprova la llicència per a reconstruir l'edifici Prados II després de ser derrocat per deficiències
  • Tania Agut: “Equip de Govern i tècnics hem posat tota la nostra obstinació per a desbloquejar esta situació”

L'Ajuntament de Torreblanca ha donat llum verda a la reconstrucció de l'edifici del complex Prats II, que va haver de ser derrocat fa ja nou anys per greus deficiències estructurals. Ha sigut la Junta de Govern la que, després de rebre els informes favorables dels tècnics municipals, la que ha aprovat la llicència perquè es puguen tornar a alçar els 24 habitatges que van haver de ser eliminades per risc greu d'ensulsiada.

Este ha sigut el pas definitiu després que el Consistori portara diversos anys tractant d'aprovar tots els tràmits per a obrir la porta a la construcció d'este complex residencial Prados II després de ser derrocat en 2014 per “greus patologies estructurals”, segons van reflectir en els seus informes els serveis municipals. Gràcies a això, les persones afectades podran tornar a alçar els habitatges que van haver de ser derrocades en 2014.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha celebrat que “l'equip de Govern i els tècnics municipals hem posat tota la nostra obstinació per a desbloquejar una situació que perjudicava els 24 propietaris d'estos habitatges. Així, hem aconseguit aprovar la llicència a penes quatre mesos després d'entrar a l'Ajuntament perquè estes famílies puguen tornar a alçar els seus habitatges d'una forma segura i amb totes les garanties tècniques”.

Cal tindre en compte que el procés per a aconseguir este acord urbanístic ha sigut complicat perquè la burocràcia ha sigut farragosa en tractar-se d'un projecte que els tècnics volien aprovar amb totes les garanties de seguretat i ara ha sigut validat ara després de sis anys d'una tramitació complicada. La llicència validada ara sota la supervisió de la regidora d'Urbanisme, Rosana Villanueva, permet completar dues pomes residencials amb set i nou altures respectivament en un terreny de quasi 5.000 metres quadrats situat en primera línia de platja, en l'extrem sud de Torrenostra.

En esta llicència d'obres també es contempla un carrer per als vianants que discorrerà entre les dues pomes en què es divideix Prados II, així com una zona d'ús terciari i una altra d'ús dotacional. També hi haurà una altra zona d'ús dotacional esportiva privada, amb l'objectiu que es puga construir la piscina comunitària que també va ser demolida en 2014.

L'altre edifici de Prados II no va haver de ser derrocat ja que no va patir els mateixos problemes de l'edifici que sí que va haver de ser demolit després de constatar els tècnics que s'afonava per problemes en la seua fonamentació, posant en risc la seguretat no sols dels propietaris, sinó de tot l'entorn.

Pujar