Castellano

L'Ajuntament de Torreblanca adjudica el PAI del golf

L'Ajuntament de Torreblanca adjudica el PAI del golf
  • Tania Agut: “Continuarem treballant perquè siga una realitat que impulse el turisme i l'ocupació les pròximes dècades”

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Torreblanca adjudica el PAI del golf - (foto 2)

El Ple de l'Ajuntament de Torreblanca ha adjudicat esta vesprada l'esperat PAI del golf. Així s'ha fet el primer pas ferm perquè este ambiciós projecte puga ser una realitat després que l'alcaldessa, Tania Agut, haja aconseguit desbloquejar-ho després de dos dècades esperant el seu desenvolupament definitiu.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “este no és el final del camí, ni molt menys. Una vegada que hem aconseguit reactivar este projecte, des del nou equip de Govern municipal continuarem treballant decididament perquè este projecte passe a ser una realitat que impulse el turisme i l'ocupació en el municipi les pròximes dècades”.

L'alcaldessa ha insistit que “hem fet les coses bé i per fi, després de més de 20 anys de tramitació, podem adjudicar el PAI del golf. Esta adjudicació és sinònim de creixement i oportunitats per a Torreblanca”.

Cal tindre en compte que després de mesos de moltíssima faena, ja s'ha adjudicat el PAI del golf, gràcies al treball dels tècnics municipals i l'equip de Govern, on ha jugat un paper important la regidora d'Urbanisme, Rosana Villanueva, han eliminat els últims esculls.
Rosana Villanueva ha explicat que “hui hem fet un altre pas fonamental per al futur desenvolupament urbanístic de Torreblanca, ja que l'adjudicació als propietaris reactiva el projecte d'urbanització.

Estem en l'inici d'un procés que ha de culminar el 12 de maig de 2028, així que cal continuar treballant perquè els terminis es complisquen conforme estan estipulats i acabar de rematar algunes gestions formals com la firma del conveni amb Acuamed”.

Així, després de resoldre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que els terrenys afectats mantenen la classificació de sòl urbà, ara ja s'ha pogut continuar amb l'adjudicació del PAI amb totes les garanties. Així, se li ha concedit de la condició d'Agent Urbanitzador a l'Agrupació d'Interés Urbanístic “Azahar Sea Torreblanca”, que desenvoluparà el Programa d'Actuació Integrada per al desenvolupament dels sectors IV, VII, VIII, IX i X de sòl urbanitzable.

Com ha explicat l'alcaldessa, Tania Agut, reiteradament, l'adjudicació de la condició d'urbanitzador a l'AIU “Azahar Sea Torreblanca”, que integren els propietaris de la major part del terreny a urbanitzar, queda supeditada a complir una sèrie de requisits que estan en vies de solució.
Negociacions avançades per a garantir el subministrament hídric

Es tracta d'una adjudicació condicionada al fet que l'Agrupació d'Interés Urbanístic complisca amb una sèrie de condicionants, perquè l'adjudicació es realitze amb les màximes garanties per a l'Ajuntament i per als propietaris. Per això se li demana a ‘Azahar Sea Torreblanca’ que accepte les condicions imposades per l'Ajuntament i que preste una sèrie d'avals per a garantir la seguretat de l'operació.

Entre la documentació aportada per l'Ajuntament per a garantir la legalitat de l'aprovació que el dijous s'ha de dur a terme, s'inclou l'estudi jurídic de KPMG avalant la viabilitat del projecte si hi ha garantia d'aigua i es complixen les normes del PATIVEL. Cal tindre en compte que es tracta d'un despatx de reconegut prestigi a nivell internacional, que avala la viabilitat del projecte.

Precisament, cal tindre en compte que fins ara no s'havia comptat amb informes externs, que ara s'han encarregat per a tindre major seguretat a nivell jurídic, tècnic i econòmic i que dona llum verda a l'adjudicació del procés d'urbanització.

Respecte a les necessitats del subministrament suficient d'aigua per a dur a terme este projecte, l'Ajuntament manté negociacions molt avançades amb Acuamed per a garantir el subministrament hídric. Tant és així, que en el moment que l'AIU ‘Azahar Sea Torreblanca’ complisca amb els condicionants que s'establixen, no hi haurà cap problema perquè l'Ajuntament i Acuamed firmen este acord.

A més, s'haurà d'ajustar el cronograma de les obres d'acord amb el que es preveu en la resolució de la Direcció General d'Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, de manera que les obres d'urbanització del PAI puguen ser recepcionades per l'Ajuntament de Torreblanca abans del 12 de maig de 2028.

Tot això ha sigut possible en menys d'un any des que Tania Agut va assumir l'alcaldia de Torreblanca. I ha sigut possible perquè ha sigut la seua prioritat, tal com van traslladar les veïnes i veïns de Torreblanca. Tant és així que a l'agost de l'any passat, a penes dos mesos després d'accedir a l'alcaldia, Agut ja havia establit les bases per a impulsar i donar solució als grans reptes pendents i que han estat paralitzats l'última dècada. De fet, eixe mes d'agost, l'alcaldessa, Tania Agut va mantindre sengles reunions amb els responsables de la gestió de l'aigua tant de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló amb l'objectiu de tirar avant el projecte del golf així com redactar un Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), del qual manca el municipi.

 

Pujar