Castellano

El PP exigeix blindar amb metge el SAMU de Torreblanca i ampliar el servei a 24 hores

El PP exigeix blindar amb metge el SAMU de Torreblanca i ampliar el servei a 24 hores
  • La portaveu del PP a Torreblanca, Tania Agut, presenta una iniciativa al ple per a garantir que el recurs estiga dotat amb un metge després que aquest passat cap de setmana es realitzaren eixides sense la presència del professional

  • Agut proposa ampliar de 12 a 24 hores l'assistència. “Som l'única localitat de la província amb un SAMU amb horari reduït. És necessari ampliar el recurs per als veïns de Torreblanca i per a la resta de localitats”

El Partit Popular de Torreblanca proposarà en el pròxim ple una iniciativa per a garantir a la localitat que el SAMU (Servei d'Atenció Mèdica Urgent) que presta servei en el municipi “realitza les seues eixides amb la presència del metge que la normativa estableix com a preceptiu”.

Així ho ha defensat Tania Agut, presidenta del PP a Torreblanca i portaveu del grup municipal, amb l'objectiu de “evitar que es produïsquen circumstàncies com les viscudes aquest passat cap de setmana, en la qual el recurs va haver de realitzar les seues eixides sense estar cobert per un metge, tal com està exigit per a aquest tipus de transports”.

“La proposta, en positiu, pretén garantir la vida dels nostres veïns i també dels ciutadans que viuen en localitats limítrofes a les quals el SAMU ofereix cobertura vital”. “No es pot permetre que la falta d'una gestió oportuna dels recursos sanitaris repercutisca sobre els ciutadans que són assistits per aquest transport mèdic en cas d'emergència”. “Si el SAMU es queda sense metge que assistisca, deixa de ser un SAMU, així de senzill i dramàtic”.

Des del PP, explica Agut, “també volem ampliar l'horari d'assistència d'aquest recurs que en l'actualitat es redueix a 12 hores”. Es tracta, tal com relata Agut, “de l'únic SAMU amb horari reduït de la província de Castelló. I creiem que s'ha de doblegar l'atenció que presta per a garantir que les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, Torreblanca i el seu entorn està assistit per aquest servei medicalitzat”. “Invertir en sanitat és garantir la vida i protegir els nostres veïns”, ha assenyalat la regidora.

La proposta doble que el PP defensarà en el pròxim ple reivindica “una altra manera de governar que cuide dels nostres veïns, que és l'única cosa que importa”. “Creiem que hi ha alternatives a les polítiques que resten i estem preparats per a ser el canvi que permeta que Torreblanca millore en qualitat, benestar i oportunitats”, ha conclòs la regidora.

Pujar