Castellano

Ajuntament de Torreblanca i Diputació coordinen tractaments aeris i terrestres per a combatre els mosquits

Ajuntament de Torreblanca i Diputació coordinen tractaments aeris i terrestres per a combatre els mosquits
  • Tania Agut: “És impossible eliminar-los, però fem tot el possible perquè no generen problemes greus a veïns i negocis”

L'Ajuntament de Torreblanca i la Diputació estan realitzant tractaments aeris i terrestres aquests dies per a combatre les plagues de mosquits. Els equips de Govern de totes dues institucions s'han coordinat per a tractar de garantir la major eficàcia en aquests treballs, que es produeixen després de les últimes pluges i pel fet que la humitat i la calor afavoreix que es reproduïsquen amb més facilitat en entorns naturals i amb aiguamolls, com és el cas de Torreblanca.

Tant ahir divendres com hui dissabte s'estaran realitzant tractaments aeris en diferents punts del terme municipal amb alt risc de proliferació d'aquests insectes, de la mateixa forma que també s'estan combatent les plagues per via terrestre. El regidor de Sostenibilitat Ambiental, Joel Antoni, ha estat coordinant aquests tractaments de la mà dels tècnics de la Diputació, encara que el diputat de Medi natural, José María Andrés, també ha mantingut informada a l'alcaldessa, Tania Agut, que havia instat el Govern Provincial a realitzar aquests tractaments amb urgència a Torreblanca per a evitar una major propagació de la plaga de mosquits.

Tania Agut ha explicat que “és impossible que a Torreblanca puguem evitar completament que proliferen els mosquits, perquè els insectes no entenen de fronteres municipals, però sí que estem fent tot el que és a la nostra mà per a evitar que generen problemes greus tant als veïns i visitants del poble, així com als nostres comerços i negocis hostalers. Vull agrair la sensibilitat mostrada per la Diputació a l'hora de donar prioritat als tractaments aeris al nostre poble”.

Els tractaments aeris finalitzaran hui, encara que l'equip de Govern i els tècnics municipals es mantindran alerta per a combatre de manera terrestre als mosquits en aquells punts on es puguen localitzar focus amb larves. A més, sol·liciten la màxima col·laboració dels propietaris amb terrenys rústics i amb el risc de tindre focus de mosquits perquè els mantinguen nets i controlen basses i altres sistemes d'emmagatzematge d'aigua.

Pujar