elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

TEUMO contractarà a sis persones per a reforçar el servei de desinfecció de terrasses de bars i cafeteries

TEUMO contractarà a sis persones per a reforçar el servei de desinfecció de terrasses de bars i cafeteries
  • El procés de selecció dels peons incorpora criteris socials per a persones amb dificultats d'accés al mercat laboral i sense ingressos

L'Ajuntament de Teulada Moraira, a través de la seua empresa municipal TEUMO, contractarà a sis persones per a reforçar els equips de desinfecció d'espais públics vinculats a bars, restaurants i cafeteries com a part de les accions de prevenció contra el COVID-19.

La contractació d'aquestes persones, en la seua categoria de peó, tindrà com a criteris de selecció el perfil social dels sol·licitants amb l'objectiu d'ajudar a col·lectius de major dificultat en el seu accés al mercat laboral o amb grans càrregues familiars i sense cap ingrés regular. El regidor de Contractació i Servei Públic TEUMO ha explicat que “tenim una doble funció: col·laborar amb els establiments en els serveis d'higiene sanitària en els seus accessos o terrasses, com és el cas de les cafeteries; i sumar-nos al conjunt de mesures que està desenvolupant tot l'Ajuntament a ajudar a aquells que més pateixen l'impacte de la crisi. Aquest servei tindrà una duració de quatre mesos i es contractaran a aquestes persones en dues tandes, de dos mesos cadascun, d'aquesta forma més persones poden accedir, encara que siga en un període curt, al treball”.

El servei que prestaran aquestes sis persones, que se sumaran al personal ja existent en l'empresa pública, consistirà a atendre la neteja de les àrees de terrasses de tot el municipi, tant en els dos nuclis urbans com en les conurbacions. “És un reforç a l'acció que cadascun dels propietaris ha de fer per a assegurar les condicions sanitàries als clients i ciutadans. La nostra intenció és reforçar la seua labor  amb la creació de tres equips diferents que oferiran servei de dilluns a diumenge”, ha comentat l'edil.

TEUMO organitzarà tres equips diferents amb vehicle i material que permeta la desinfecció amb un producte específic, que treballaran a primeres hores del matí per a evitar molèsties en el funcionament dels negocis. Aquest servei no cobrirà la desinfecció ni el tractament del mobiliari de cada establiment.

Els criteris de selecció d'aquest personal, la contractació inicial del qual està prevista per a una duració d'uns quatre mesos, estan basats en una valoració de caràcter social. En aquest sentit, es valorarà la situació de les famílies amb menors de caràcter monoparental, les famílies nombroses, el desocupats de llarga duració, així com els majors sense ús de més de 52 anys. Aquells que tinguen una discapacitat reconeguda o les dones víctimes de violència de gènere també tindran preferència en aquest sentit.

Amb aquesta mena d'iniciatives es reforça les mesures de suport al sector comercial que està desenvolupant l'Equip de Govern amb l'objectiu d'ajudar a minimitzar l'efecte negatiu que té en l'economia local i entre els autònoms i PIMES de la localitat.

Pujar