elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Teulada Moraira suspén els tres mercats artesans que s'havien projectat per als pròxims sis mesos davant la petició popular

Teulada Moraira suspén els tres mercats artesans que s'havien projectat per als pròxims sis mesos davant la petició popular

  L'Ajuntament de Teulada Moraira ha decidit suspendre el projecte realitzat per la Regidoria de Comerç de realitzar tres esdeveniments amb mercats artesans durant l'estiu, tardor i hivern. Aquesta decisió, s'ha pres davant el rebuig mostrat per la ciutadania, abans d'haver-se presentat els projectes. L'alcaldessa de la localitat, Rosa Vila; i el regidor de Turisme i Comerç, Adrián Ruiz, s'han reunit amb el sector turístic per a conéixer les seues impressions sobre aquest i altres temes de cara a la campanya d'enguany.

  “He suspés un projecte abans d'hora, he cancel·lat tres esdeveniments que anaven a tindre lloc en diferents punts de Teulada Moraira al llarg d'enguany sense si vulga tindre l'oportunitat d'explicar en què consistia. Considere que no m'equivocava a voler fer una cosa nova, pensant que aquest el meu poble demanava el canvi, demanava tindre més gent als seus carrers, més clients a les seues botigues, més consumidors a les seues terrasses; un bosc urbà més integrat al poble, obert, ple de llum i de vida”, ha comentat Adrián Ruiz, regidor de Turisme i Comerç.

  El projecte que no eixirà a la llum consistia en tres esdeveniments. Un mercat d'artesans amb casetes i decoració feta a mà única i exclusivament per a Moraira, un bosc urbà net i obert al poble ple de llums, amb cartells indicant les diferents zones del poble, amb un ambient estiuenc i que convidara al visitant a passejar i a gaudir d'una vesprada amena.

  Un mercat mariner que contribuïra a desestacionalitzar el turisme, perquè es realitzaria a la tardor, i que mostraria la vida del pescador; ensenyaria el seu treball; es podrien vestir els vestits tradicionals i donar a conéixer el Club Nàutic o menjar productes de la mar en els restaurants.

  “Un mercat que anava a tindre lloc dins del poble; on s'anava a treballar en conjunt amb els comerços i restaurants, on els protagonistes anaven a ser els nostres pescadors i que estic segur hauria sigut un èxit”, ha comentat Adrián Ruiz.

  El Nadal era la tercera data triada dins d'aquest projecte amb un mercat nadalenc personalitzats amb activitats per a les diferents edats. “Un lloc màgic que es convertira en visita obligatòria any rere any. Un esdeveniment que s'anava a celebrar a Teulada amb la finalitat d'atraure més visitants per als seus comerços i locals de restauració, gent de la comarca i la província, perquè aqueix era el seu objectiu” ha continuat l'edil de Turisme.

  “Hem escoltat al poble, per a això estem, ells opinen i en funció d'això nosaltres fem. M'entristeix que no haja pogut donar-li vida a aquests esdeveniments, però m'alegra que el poble s'haja sentit atés i escoltat, tant de bo fins ara se'ls haguera prestat la mateixa atenció, potser moltes coses haurien anat millor”, ha finalitzat Adrián Ruiz.

  Pujar