elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Teulada Moraira rep una subvenció de 10.000 euros procedents de la Generalitat per a promocionar els productes agroalimentaris de proximitat

Teulada Moraira rep una subvenció de 10.000 euros procedents de la Generalitat per a promocionar els productes agroalimentaris de proximitat

    L'Ajuntament de Teulada i Moraira ha promocionat els productes agroalimentaris de proximitat de la Comunitat Valenciana durant la celebració de la sisena edició seu tradicional Mercat “El Cabàs”. Per a això, el Consistori ha rebut una subvenció de 10.000 euros per part de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana per a posar en valor els productes locals de la regió.

    Les fires i mercats locals, com el Mercat El Cabàs” del municipi, han sigut els escenaris, contemplats per la subvenció, en els quals es es van promocionar els productes locals, productes ecològics i els inclosos dins de figures de qualitat agroalimentària diferenciada; a més, d'aquells en els quals els seus productors formen part de sistemes participatius de garantia.

    El format va incloure també una part didàctica i de difusió de les tradicions per a incentivar el consum de productes locals a través de diferents activitats, com el taller de suc de Moscatell, conserva de tomaca, extracció d'oli, llet d'ametla i pintxos de fruita de temporada, entre altres.

    El Mercat “El Cabàs” és un mercat agroalimentari de proximitat i artesania local amb activitats d'oci complementàries. Aquest mercat, celebrat de forma mensual en la localitat, pretén impulsar el consum respectuós amb el medi ambient, així com estrènyer llaços entre productors i empreses d'aquest sector a nivell local i comarcal.

    Pujar