elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau un presumpte gihadista a Teulada (Alacant)

Cau un presumpte gihadista a Teulada (Alacant)

  Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Teulada (Alacant) a una persona per la seua presumpta participació en els delictes de captació terrorista, adoctrinament, autoadoctrinament i enaltiment del terrorisme. Els investigadors han constatat com este subjecte realitzava i difonia nombroses publicacions a favor de l'organització terrorista Daesh, intensificant en estes últimes setmanes tant el número com la radicalitat d'estes.

  La investigació es va iniciar el mes de juny passat de 2023, quan experts en la lluita contra el terrorisme van tindre constància que un individu, de nacionalitat marroquina, difonia a través de les seues xarxes socials contingut de caràcter gihadista. Després de les perquisicions policials oportunes es va confirmar que el detingut, adherit plenament als postulats ideològics de l'organització terrorista, residia en territori espanyol, en concret en la localitat de Teulada (Alacant).

  La investigació va deixar patent des del primer moment el seu avançat estat de radicalització, havent-se intensificat el número i radicalitat de les publicacions que realitzava en les últimes setmanes. Segons els agents havia arribat a elaborar el seu propi material pro gihadista a fi de difondre-ho en obert en les seues xarxes socials. Així mateix, els investigadors han constatat que mantenia contacte habitual tant amb persones ja detingudes per terrorisme gihadista a Espanya i el Marroc, com amb combatents terroristes estrangers en la zona sirià-irakí.

  L'operació, que ha sigut realitzada per agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, ha comptat amb la col·laboració de la Brigada Provincial d'Informació d'Alacant i de la Direcció General de la Seguretat del Territori del Regne del Marroc (DGST), sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc i la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

  En la matinada del passat dilluns es va posar en marxa el corresponent dispositiu policial, procedint a la detenció d'esta persona i al registre del seu domicili. Els agents han intervingut gran quantitat de material informàtic i telefònic, així com diferent documentació relacionada amb la investigació que els agents es troben analitzant.

  En el dia de hui el detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció número Cinc, que ha decretat el seu ingrés a la presó.

  Pujar