elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'empresa pública Teumo preveu estalvis de 120.000 euros després de les licitacions de la compra de bosses per a residus i combustible

  • Un informe jurídic va determinar que l'empresa no va complir amb la Llei de Contractes, la qual cosa va generar perjudicis econòmics a l'empresa

L'empresa pública municipal Teumo Serveis Públics SL, que el seu 100% està participada per l'Ajuntament de Teulada Moraira, preveu un estalvi superior als 120.000 euros en els següents cinc anys després de la licitació dels contractes relatius a l'adquisició de bosses per a residus i combustible que proveeix al parc mòbil municipal. Després de la licitació d'aquests dos contractes, pendents des de fa diversos anys, s'ha aconseguit acords beneficiosos per a les arques municipals. Les dades demostren que la seua licitació a principis de 2019 haguera suposat durant l'any un estalvi superior als 23.000 euros.

Per al regidor responsable de l'empresa pública, a més de Contractació, Obres i Infraestructures, Héctor Morales, “des que l'actual govern municipal va arribar, hem actuat en compliment de la llei, i hem oferit aquests serveis per a aconseguir els millors preus i més estalvi, no com ocorria en l'anterior legislatura”.

En sentit, la previsió realitzada des de la pròpia Gerència de l'empresa, i a la vista dels actuals resultats econòmics, la previsió és estalviar en cinc anys més de 120.000 euros, només en aquests dos contractes. Els càlculs, segons va explicar Morales, es produeixen com a translació de l'estalvi reeixit en aquests últims mesos de 2019.

“I és que, en el contracte de combustible, encara que va quedar desert, hem aconseguit una disminució mitjana de la despesa de 12.632 euros, negociant amb empreses locals, els qui han oferit importants descomptes als vehicles municipals”, va comentar l'edil responsable de Teumo.

En aquest sentit, també s'ha aconseguit un important estalvi amb l'adjudicació del contracte de compra de bosses per als serveis de neteja i recollida de fem. El contracte ha suposat una reducció de les despeses, que a l'any podria significar una mitjana de 10.258 euros. El contracte de bosses, de diferents grandàries per a diferents serveis, es va adjudicar per dos anys a una nova empresa de subministrament.

Incompliment de la llei de Contractes

El procés de licitacions seguirà amb altres serveis i prestacions per a Teumo Serveris Públics, segons va assenyalar Morales, qui va recordar les “gravíssimes” conclusions a les quals va arribar un informe jurídic que alertava de l'incompliment de la normativa en matèria de contractació que s'estava produint a Teumo durant la passada legislatura, on no es licitaven cap dels contractes com era exigible per llei. L'informe jurídic va determinar clarament que “Teumo Serveis Públics SL no ha complit amb els preceptes legals obligatoris en matèria de Contractació de Serveis Públics en el període 2018/2019”.

Aquestes circumstàncies, a més de significar l'incompliment de la llei 9/2017, “també un clar perjudici a les arques públiques, als impostos que paga cada veí i veïna, ja que podríem haver aconseguit millors preus i, en alguns casos, més qualitat”, va concloure l'edil responsable de Teumo.

Pujar