elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Teulada Moraira rep una subvenció de la Diputació d'Alacant destinada a benestar animal

L'Ajuntament de Teulada Moraira rep una subvenció de la Diputació d'Alacant destinada a benestar animal

    La Diputació Provincial d'Alacant ha aprovat la concessió d'una subvenció a l'Ajuntament de Teulada Moraira que ascendeix a 1.601,60 € i es destinarà als tractaments d'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari.

    El procediment que s'emprarà és el CES (Capturar-Esterilitzar-Soltar) que és un mètode ètic i respectuós que ha demostrat tindre una major eficàcia per al control del creixement poblacional de gats de carrer. Amb aquesta tècnica s'estabilitzen les grandàries de les colònies el que implica una disminució gradual de la població en un cert termini.

    Entre els avantatges que presenta aquest servei al ciutadà, destaca la reducció i proliferació descontrolada de colònies de gats, a més de la disminució de miols, marcatges o baralles pròpies de gats de carrer no esterilitzats. I tot això, preservant la qualitat de vida dels mateixos felins, ja que cada animal esterilitzat serà censat i desparasitat.

    Aquesta actuació es realitzarà fins al 31 d'octubre i l'Ajuntament aportarà els mitjans per a la captura i el trasllat dels animals fins als centres veterinaris, d'on posteriorment es recolliran per a alliberar-los en el territori de procedència.

    Pujar