elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Teulada Moraira destinarà 564.235 € a ajudes econòmiques al comerç local

L'Ajuntament de Teulada Moraira destinarà 564.235 € a ajudes econòmiques al comerç local
  • El Consistori donarà ajudes directes i anul·larà les taxes municipals d'ocupació de via pública

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Teulada Moraira destinarà 564.235 € a ajudes econòmiques al comerç local - (foto 2)

L'Ajuntament de Teulada Moraira destinarà 564.235 euros a ajudes al comerç local. Aquesta mesura s'integra dins del Pla Reactiva Teulada Moraira que es va aprovar per unanimitat en el passat ple ordinari, celebrat el 30 d'abril. Un projecte amb 24 mesures de caràcter social, econòmic i de salut púbica per a pal·liar els efectes derivats de la crisi sanitària del COVID 19.

En el pròxim ple ordinari es presentarà el document amb les bases que regularan l'accés a les ajudes directes per a autònoms i pimes. Aquesta partida suposarà una quantitat total de 200.000 €; es destinarà a cadascun d'ells entre 1.000€ i 1.200€ per persona aproximadament, segons si l'empresa compta o no amb treballadors.

D'altra banda, també es presentarà l'anul·lació de les taxes municipals d'ocupació de via pública, aquesta partida tindrà un cost de 265.000 € que les arques municipals deixaran de percebre. A partir del dilluns l'hostaleria també podrà sol·licitar l'ampliació de les terrasses durant la Fase I de la transició a la nova normalitat.

Entre les mesures econòmiques i d'ajuda, està prevista la realització d'una campanya de dinamització comercial dirigida al foment del consum de producte local amb una previsió de cost de 85.000€. Aquesta campanya tindrà una repercussió directa en els establiments hostalers i comercials de la població.

A més, en aquesta primera dotació d'ajudes econòmiques, l'Ajuntament invertirà 4.235€ en la creació d'un portal web per a la modernització i major difusió en xarxes socials dels comerciants locals amb l'objectiu d'una major expansió empresarial.

També es procedirà a ampliar el servei de neteja i desinfecció de la via pública ocupada per comerços locals o el seu entorn adjacent per part de l'empresa pública TEUMO Serveis.

“La prioritat d'aquest equip de govern i de l'Ajuntament des del primer moment ha estat treballar perquè cap ciutadà pogués passar-ho malament durant aquesta situació, serveis socials ha fet una gran tasca ajudant a totes les famílies amb necessitats. Ara, és el moment de pensar en el futur comercial de Teulada Moraira i donar-los als comerciants l'ajuda que necessiten per a tornar a recuperar la seua activitat, estarem al costat d'aquests per al que necessiten. També crearem taules de treball amb tots els gremis per a escoltar i treballar sobre les seues propostes en aquest moment i també en el futur" ha declarat l'alcaldessa, Rosa Vila Vallés.

Per part seua, l'edil de comerç Adrián Ruiz ha volgut destacar "tenim un teixit comercial que precisa de mesures directes, som conscients de la magnitud del problema i que necessitem estar tots units per a tirar endavant. Amb aquestes ajudes que presentarem en el pròxim ple del mes de maig esperem donar-los als comerços eines per a reobrir el seu negoci i començar a treballar en un projecte de cohesió, fortalesa i potenciació dels nostres negocis de proximitat. El consistori està al costat dels seus veïns i farà tot el possible per pal·liar la crisi de la COVID 19. Són temps d'incertesa però no perdem la il·lusió, Teulada Moraira i la seua gent superarem açò units."

Pujar