elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Teulada esterilitza 62 gats sense propietari conegut

  L'Ajuntament de Teulada Moraira ha finalitzat els treballs d'esterilització d'un total de 62 exemplars de gats sense propietari conegut de diferents zones del municipi. La Regidoria de Benestar Animal està treballant per a, a més, posar en marxa colònies controlades.

  El protocol d'actuació s'ha realitzat a través del denominat procediment C.E.S. (Capturar-Esterilitzar-Soltar), mètode que ha demostrat ser eficaç per a controlar el creixement de la població de gats de carrer. Aquest procediment implica atrapar a tots o a la majoria dels gats d'una colònia, esterilitzar-los i retornar-los al seu territori d'origen. La tècnica C.E.S. estabilitza immediatament la grandària de la colònia si almenys s'esterilitza el 70% dels adults fèrtils. A més, també ajuda al fet que el comportament associat als gats de carrer es reduïsca dràsticament (sorolls, baralles, olors, etc.).

  La captura dels exemplars es realitza a través de paranys específics per a gats, per a posteriorment traslladar als exemplars capturats fins a una clínica veterinària on se'ls emplena una fitxa d'entrada/eixida, se'ls realitza un examen físic i posteriorment es realitza l'esterilització pròpiament dita seguint els principis de bona praxis aprovats pel Col·legi de Veterinaris d'Alacant.

  L'esterilització ha tingut un cost de 4.160 €, dels quals 3.500 € seran aportats per la Diputació d'Alacant mitjançant una subvenció que s'ha concedit a través de la convocatòria per a tractaments d'esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari en municipis de la província d'Alacant. En la campanya també han col·laborat amb l'Ajuntament la clínica veterinària Victoria, la clínica veterinària Aliaga i l'Associació Protectora d'Animals Pluto.

  La Regidoria de Benestar Animal continuarà treballant en aquesta problemàtica, i a més de les campanyes d'esterilització, s'estan preparant un pla per a posar en marxa colònies controlades, en les quals només podran alimentar als gats voluntaris identificats. Es realitzarà un mapa amb la localització de les colònies per a tindre un major control i així evitar problemes de salut pública.

  Pujar