elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bous al carrer a Alacant: diverses poblacions celebren actes taurins a l'abril i maig

Bous al carrer a Alacant: diverses poblacions celebren actes taurins a l'abril i maig
  • Teulada obri el cicle taurí i li segueixen Benissa, Xàbia, Senija i El Poble Nou de Benitatxell

Amb la temporada taurina en marxa per a 2023 i la primera agafada greu dels bous al carrer a Xilxes aquest cap de setmana, la província d'Alacant celebrarà durant la segona quinzena d'abril i la primera de maig diversos actes taurins.

Així, les poblacions de Teulada, Benissa, Xàbia, Senija i El Poble Nou de Benitatxell, que celebren les seues festes patronals, tenen un denominador comú: els festejos taurins, “perquè Alacant no entén les seues festes sense bous, sense bous al carrer”, assegura Javi Gómez, delegat d'Alacant en la Federació de Penyes Taurines de la Comunitat Valenciana.

Quan celebren els bous al carrer aquestes localitats?

Obri el cicle taurí la localitat de Teulada, que celebra festejos taurins del dimecres 19 al diumenge 23 d'abril. De la seua programació cal destacar tres bous embolados, una de les modalitats més antigues del “bou al carrer”, a Teulada.

Xàbia i Benissa: celebren les seues festes en honor al Santíssim Nazareno i la Puríssima Xiqueta, aquests festejos coincideixen en dies i horaris i es realitzen del 26 al 29 d'abril.

El Poble Nou de Benitatxell i Senija: tindrà també dos bous embolados les nits de divendres i dissabte el mes de maig.

Pujar