Castellano

Tesla, Volkswagen, Ford i Stadler: la Comunitat Valenciana avança cap a la electromovilidad sostenible

Tesla, Volkswagen, Ford i Stadler: la Comunitat Valenciana avança cap a la electromovilidad sostenible
  • La Generalitat Valenciana no ha confirmat un acord tancat amb la multinacional de Elon Musk per motius de confidencialitat

Aquest matí s'ha conegut que la multinacional Tesla s'instal·larà a València amb una factoria que construirà cotxes elèctrics, com els ha comptat elperiodic.com. D'aquesta manera, la companyia de Elon Musk invertirà 4.500 milions d'euros en l'àrea metropolitana amb el projecte que la mercantil negocia des de fa mesos amb la Generalitat Valenciana.

Encara que les negociacions no estan tancades “al cent per cent”, segons publica Europa Press, sí que estan “molt canalitzades”.

Que la Generalitat Valenciana no done més informació sobre aquest tema, després que els mitjans de comunicació hagen preguntat directament a presidència, correspon a la clàusula de confidencialitat que ha signat amb la multinacional per la qual no pot oferir detalls com el nom de la companyia o la ubicació.

De fet, des de presidència han comunicat que “la Generalitat Valenciana desmenteix que existisca un acord tancat amb la multinacional Tesla” però no les informacions que han publicat els mitjans sobre aquesta inversió.

No obstant això, la multinacional estatunidenca Tesla arriba a València amb una inversió de 4.500 milions d'euros.

La companyia de Elon Musk va comercialitzar en 2022 un total de 1,31 milions de vehicles a tot el món i el seu model Tesla Model I va ser el més venut a Europa el mes de febrer passat.

Volkswagen va obrir la veda de la electromovilidad sostenible en la Comunitat Valenciana, un territori que podria convertir-se en el pol de la electromovilidad sostenible del sud d'Europa.

La gigafactoría de bateries s'instal·larà a Sagunt, les obres de les quals ja han sigut adjudicades a la UTE Rover, Regió muntanyenca i l'UTE formada per Becsa, Pavasal i Grup Bertolín.

A la fi del mes de març, Volskwagen confirmava la construcció de la seua gigafactoría de bateries a Sagunt. Una gran notícia per a la Comunitat Valenciana que suposarà la creació de 3.000 llocs de treball directes i al voltant de 10.000 indirectes.

La fàbrica tindrà una capacitat de 40 GWh i convertirà a la capital del Camp de Morvedre en la tercera localitat productiva d'acumuladors d'Europa per al consorci alemany.

En el clúster s'està avançant amb fites com l'adjudicació de la producció dels vehicles elèctrics de Ford Almussafes i la presència de l'empresa Stadler a Albuixec i pròximament a la Vall d'Uixó.

Pujar