Castellano

Tavernes de la Valldigna acull la Trobada de Folklore de la Diputació

Tavernes de la Valldigna acull la Trobada de Folklore de la Diputació

  El municipi de Tavernes de la Valldigna acull aquest cap de setmana, dels 9 a l'11 de juny, la Trobada de Folklore organitzada per l'Àrea de Cultura de la Diputació de València.

  Enguany la trobada continua la línia iniciada en 2016, en la qual les exhibicions, participació d'associacions culturals, i el recorregut per les comarques valencianes marcà el punt de distinció del programa.

  La Trobada de Folklore 2017 va començar a donar les seues primeres passes en quatre barris de la capital valenciana per a després traslladar-se al municipi de Corbera, on la passada setmana es varen donar cita al voltant de trenta grups participants i centenars de persones de la localitat i la comarca de la Ribera Baixa.

  Variades propostes

  El divendres, 9 de juny, a les 21:00 hores, tindrà lloc una exhibició de dansà en la plaça del País Valencià, a càrrec del Grup de Danses Santa Cecilia de Gandia, Grup de Danses Roda i Volta de Bellreguard i el Grup de danses l'Almogàver de Sueca.

  Per al dissabte, 10 de juny, a les 11:00 hores, està previst un taller de dansà, a l'esplanada exterior de la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, el qual s'impartirà a càrrec del Grup de Ball la Vall de Tavernes. Per a esta activitat cal efectuar reserva prèvia a través de l'adreça de correu electrònic labatliarespon@dival.es, o telefonant al 96.388.25.25.

  El mateix dissabte 10 de juny, a les 20:00 hores, més dansà a la plaça del País Valencià; aquesta vegada de la mà del Grup de danses La Carraspera i el Grup de danses l'Olivar d'Alaquàs.

  A les 22:30 hores, continuarà l'exhibició de dansà amb el Grup de danses Pas Pla de Cullera i, tancant el gran dia de balls valencians, actuarà el Grup de Ball la Vall de Tavernes.

  El diumenge, 11 de juny, serà el dia per a la trobada del tabal i la dolçaina. A les 9:30 hores es concentraran a la plaça del País Valencià els Dolçainers i Tabaleters del Grau de Gandia, la Colla Rafelet de la Tenda de Daimús, la Colla Dolçainers i Campaners Corda Curta de L'Alqueria de la Comtessa, la Colla Sarabanda d'Oliva, els Dolçainers i Tabaleters de Bellreguard, i l'Escola Dolçaina i Tabalet La Valldigna.

  A les 11:00 hores iniciaran l'itinerari per distints carrers del municipi, per a les 13:00 hores oferir una exhibició, els grups participants en l'itinerari, a la mateixa plaça del País Valencià.

  En tancar les activitats de la Trobada a Tavernes de la Valldigna, l'Àrea de Cultura continuarà treballant per tal d'oferir una nova parada d'aquest certamen, del 16 de juny al 2 de juliol, a Vallés, en la comarca de La Costera.

  Pujar