Castellano

Sense fonts ni ombra: Denuncien les condicions de l'Iboga Summer Festival

Sense fonts ni ombra: Denuncien les condicions de l'Iboga Summer Festival
  • Nombrosos assistents a aquest festival de Tavernes de la Valldigna critiquen la falta de banys o d'aigua

Mancada de fonts d'aigua, un càmping sense ombra en ple agost i brutícia en els banys… Aquesta és la situació que denuncien nombrosos assistents a l'Iboga Summer Festival, que ha tingut lloc el passat cap de setmana a Tavernes de la Valldigna.

Sara, una jove de València assistent a aquest festival explica que el viscut en aquesta edició “no havia passat mai”. “Hi havia una font d'aigua per a 4.000 persones, només deixaven entrar botelles xicotetes i sense tap i no havien quasi zones d'ombra en el càmping”, denúncia aquesta assistent.

La única fuente del festival
La única fuente del festival

“L'aigua era un bé de primera necessitat amb les temperatures a les quals estàvem”, lamenta aquesta usuària, que creu que la ubicació triada enguany, al costat de la platja, no era la millor: “Estàvem a 40 minuts del poble, caminant sota el sol”.

Així mateix, denúncia que “els autobusos que feien la ruta amb Tavernes passaven cada hora o cada dues hores”, per la qual cosa només quedava esperar als taxis o caminar.

Banys emboçats i temperatures tòrrides

De fet, en la plataforma Change.org ja s'ha organitzat una recollida de signatures amb centenars de queixes. “Ha sigut una supervivència en comptes d'un gaudi”, exclama un dels assistents que ha exposat les seues queixes.

Una de les qüestions més criticades era l'espai, sense tot just arbres que donaren ombra, per la qual cosa l'organització va decidir muntar lones de ràfia sobre el càmping, una solució que no ha agradat a molts acampadors. “Els tendals no protegien res, és més, tenien un buit pel qual passava tot el sol, fent del càmping un lloc inhabitable”, relata un d'ells.

Una altra qüestió molt criticada en aquesta edició ha sigut la brutícia en els banys. Pel que sembla, la vintena de banys amb els quals comptava el festival es van emboçar, per la qual cosa l'organització es va afanyar a incorporar una vintena nova de sanitaris.

No obstant això, els assistents denuncien que els primers 'polikleans' mai van deixar d'estar bruts i emboçats, mentre que la segona tanda va quedar bruta en pocs minuts a causa del que estimen que era una falta de personal.

La brutícia, sumada a les altes temperatures i la complicació per a acostar-se fins al nucli urbà de Tavernes han sigut algunes de les causes que, en virtut dels comentaris de molts assistents, han convertit el que anaven a ser uns dies de gaudi en un cap de setmana, com menys, incòmode.

Pujar