Castellano

Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker

Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada  de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker
  • El Festival Desllunat tindrà lloc el 15 i 16 de juliol al Parc del Llac

MÉS FOTOS
Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada  de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker - (foto 2)
Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada  de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker - (foto 3)
Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada  de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker - (foto 4)
Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada  de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker - (foto 5)
Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada  de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker - (foto 6)
Bye bye Palmeretes: el 18é Pop al Carrer s'acomiada  de Tavernes amb un cartell que recupera l'origen més rocker - (foto 7)

El Pop al Carrer, des de fa uns anys Festival Desllunat, es fa gran i se’n va de casa: 18 anys després és moment de plegar de la plaça que ha acollit aquest esdeveniment únic a les primeries de l'estiu a la platja de Tavernes de la Valldigna. Serà amb una edició rockera, de tornada als orígens, amb la qual es tanca el cercle. Recupera el format de dos dies (15 i 16 de juliol) i presenta un cartell amb quatre noms complementat amb la participació del locutor i DJ Juan de Pablos, qui punxarà junt amb El Triangulista, habitual mestre de cerimònies.

El Pop al Carrer ha estat sempre una referència per als amants de les músiques populars contemporànies més alternatives, sent el primer festival indie de la comarca (sols cal esmentar a Arthur Caravan, Senior i el Cor Brutal, Conxita, Oliva Trencada o Mi#, entre molts altres, per a evidenciar el seu tarannà inicial). Un espectre que evolucionà any rere any amb el canviant perfil dels assistents. L’escàs públic jove donà peu a les famílies i grups de totes les edats que des de fa una dècada i mitja acudeixen cada tercer cap de setmana de juliol.

“Tant se val si fa vent o calor. Ells i elles, el nostre públic, són la raó per la qual hem aguantat tots aquests anys. Ni la pandèmia ha pogut amb nosaltres”, explica Francesc Burgos, director artístic del festival.  De fet, LaCasaCalba és, possiblement, l’únic projecte cultural de tot el País Valencià que ha pogut mantenir els seus festivals (un per cada estació) malgrat les restriccions sanitàries dels darrers dos anys. Aspecte que posa de manifest la fortalesa i viabilitat d’aquest model, basat en la proximitat, la sostenibilitat i l’escala humana de les coses. “Amb tot, és moment d’acomiadar-nos de tots vosaltres, fidel públic de la platja de Tavernes de la Valldigna. I ho anem a fer recuperant el format de dos dies, amb una programació d’excepció i moltes ganes de diversió”, comenta Burgos.

Divendres 15 obrirà la nit una de les bandes més importants i singulars del rock estatal vinguda des de Granada, Lagartija Nick, els quals compartiran escenari amb el rock d’estil de la banda de Puçol Els Mox. Dissabte 16 arriba la versió més local amb dues formacions de la Valldigna: el rock progressiu de Twelve i la resurrecció d’Amanida Peiot, banda que tancà el primer Pop al Carrer -tres dels seus components foren els impulsors del festival-, i que ara tornen en el format de septet multinstrumental original.

El fil conductor del festival serà l'ambientació musical a càrrec del mític locutor de Radio 3 Juan de Pablos, que compartirà sessió de punxadiscos amb El Triangulista, habitual mestre de cerimònies del festival. El públic podrà arrodonir l'experiència amb un gastroespai amb beguda i menjar de proximitat cuinat al lloc.

Destacar també que per a aquesta edició especial, LaCasaCalba ha comptat amb la participació de Daniel Olmo, el que fora dissenyador gràfic de la casa i del festival, a més de vídeo-jockey en les primeres edicions, el qual signa el cartell d’aquesta 18a edició. I, així mateix, amb el suport tècnic d’Impacto Music, encapçalat, una vegada més, pel valler Suso Melo.

PROGRAMA

DIVENDRES 15, 20h00

Lagartija Nick

La banda granadina Lagartija Nick, pilar fonamental del rock estatal, farà un repàs de la seua trajectòria quan es compleixen 30 anys de la publicació d'Hipnosis', el seu primer treball, un dels discs de debut més excitants del rock estatal; 25 anys d'Omega', el disc antològic amb el cantaor flamenc Enrique Morente; i una dècada de 'Zona de Conflicto', el final de l'enèsima etapa de la banda. Descàrrega sonora còsmica d’alt nivell poètic.

Els Mox

Nascuts l’any 1995 a Puçol, Els Mox compten amb una llarga trajectòria de directes, sobretot al País Valencià, però també a Euskadi, Catalunya i Mallorca. En 2014, amb 'Palifonies', van ser nominats en tres categories en la IXa edició dels Premis Ovidi a la música en valencià. I un any després publicaren el seu darrer treball Tuactes i rebomboris, premiat a la Xa edició dels Premis Ovidi com Millor disc de rock i, el tema ‘Si el poguera partir’ (en la que col·labora Pep Gimeno “Botifarra”), va ser premiada com Millor cançó. El concert se centrarà en ambdós, però també deixaran caure alguna cançó del nou LP que estan preparant i a punt d'enregistrar.

DISSABTE 16, 20h00

Amanida Peiot

El primer i únic disc d’Amanida Peiot (la Valldigna), publicat l’any 2009, fou considerat per la crítica especialitzada com un dels millors discos valencians de l’any. Ara, 18 anys després d’haver tancat el primer Pop al Carrer, ressusciten per posar fi a l'última edició del festival a la plaça Palmeretes. I, a més a més, ho faran amb la formació original: Josep Lluís Escrivá (guitarra i veu), Francesc Burgos (guitarra i veu), Santiago Tormos (baix), Manolo S. Prinetti (bateria), Paco Mifsud (trompeta), Hugo Canet (saxòfon) i Gerard Vercher (saxòfon i acordió). La cosa promet, diversió i disbauxa garantida.

XII Twelve

Formació de Tavernes de la Valldigna que beu del rock simfònic i progressiu amb tocs de música pop i electrònica. Una combinació, a vegades intimista, a vegades explosiva projectada, des de l’any 2017, per Raúl "Knnano" (guitarra), Joni Plana (bateria), Victor Palomares (baix) i Vanesa (veu).

Pujar