Castellano

Tavernes Blanques aprova una iniciativa de Cs per a millorar les urgències mèdiques de Massamagrell

Tavernes Blanques aprova una iniciativa de Cs per a millorar les urgències mèdiques de Massamagrell
  MÉS FOTOS
  Tavernes Blanques aprova una iniciativa de Cs per a millorar les urgències mèdiques de Massamagrell - (foto 2)

  El portaveu de Ciutadans (Cs) de Tavernes, José Cruz, ha destacat que “el Ple ha aprovat per la moció de Cs que insta a la Conselleria de Salut Pública i Universal a mantindre i millorar els servicis de Punt d'Atenció Continuada (PAC) de Massamagrell”.

  “El PAC atén els pacients fora de l'horari d'assistència dels Centres de Salut de 15 municipis, entre ells Tavernes Blanques”, ha explicat l'edil alhora que ha denunciat que “l’atenció dels 115.000 habitants, en un circuit de més de 40 km, es realitza per tres metges i dos infermeres, i no disposem de SAMU en la zona quan sí es contemplava quan es va construir el PAC al 2013”.

  “A més, no oblidem que la mitjana a València és d'un PAC per cada 28.500 habitants, així que a Massamagrell li correspondrien 4 PACS”, ha assegurat.

  La iniciativa de Cs insta a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública “a que es mantinga l'ambulància Transport No Assistit del PAC de Massamagrell; que es dote al PAC d'un adequat equipament per a completar el servici d'urgències i d'un SAMU, i que es mantinguen i milloren els servicis sanitaris del PAC amb la contractació dels mitjans humans necessaris perquè estos servicis estiguen plenament garantits en totes les èpoques de l'any”.

  “La moció s'ha presentat en els pobles de la zona on Cs té representació i ja s'aprovat també en la Pobla de Farnals, Alboraia i Massamagrell”, ha concretat el portaveu, qui també ha posat en relleu que a Alboraya “el suport ha sigut unànim”.

  En este sentit, Cruz ha declarat que “el PSPV i Compromís haurien d'explicar per què donen suport a esta iniciativa en altres municipis i ací no”. “No s'entén perquè la moció pretén beneficiar tots els pacients i no va en contra de ningú”, ha conclòs.

   

  Pujar