elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca es prepara per a les tiraes

  Sueca arranca una nova temporada de tiraes. El consistori de la capital riberenca ha aprovat, en el ple ordinari de novembre, la proposta de crèdit de les subvencions provinents de la quantia recaptada en la subhasta del vedat d'aus aquàtiques de Sueca.

  Enguany s'han recaptat exactament 7.600 euros més que en l'any anterior, això significa que s'ha aconseguit sumar un total de 152.600 euros. La quantia recaptada demostra, per tant, que la subhasta del vedat de Sueca reafirma la seua remuntada, al incrementar-se per segon any consecutiu i trencar la tendència negativa que s'havia imposat en les darreres quatre subhastes.

  En el repartiment acordat per a la pròxima temporada, es confirma l'aportació de 55.989,26 euros per a les despeses de personal de l'Ajuntament. Esta aportació possibilitarà que el consistori puga contractar enguany el total de persones que han superat el concurs oposició per optar als llocs de treball de guardes de portes de tiraes, que en esta ocasió han estat 22 persones. Els treballadors, que s'han incorporat tot just durant esta setmana, realitzaran els seus serveis durant els pròxims dos mesos, fins que finalitze la temporada.

  Pel que fa a les subvencions, s'aportaran 50.000 euros a la Comunitat de Regants, 3.326,45 euros al Motor de la Caldereria, que com en el darrer exercici obté un 25% de la quantia recaptada pels "puestos que hi ha al voltant d'este motor i 100 euros a cadascun de la resta dels motors, els dels bassals, Tamarital, Malvinar, Corretjola, Arce-Sabater, Baró – Loteria, Providència i Enxumara.

  El sobrant es destinarà al Consell Agrari, que obtindrà 10.000 euros per a la conservació i les millores de les infraestructures agràries municipals i els 6.000 euros restants es destinaran a les despeses diverses del manteniment del vedat, esta última quantia minora respecte a la passada temporada perquè en les dos anteriors campanyes van resultar sobrants per este mateix concepte.

  El regidor d'Agricultura i president del Consell Agrari, Salvador Campillo, ha remarcat el valor econòmic i també, sobretot, el valor social de les aportacions dels caçadors en Sueca.

  D'altra banda, la Comunitat de Regants de Sueca, que va advertir de l'escassetat d'aigua en un bàndol degut a la sequera per la manca de pluges, va anunciar, no obstant, que els caçadors disposarien d'un mínim d'aigua per poder dur endavant la seua afició a la pràctica cinegètica. En este sentit, Campillo ha volgut manifestar, en resposta a algunes veus crítiques que han atribuït este fet al consistori, que la distribució de l'aigua no és una competència pròpia de l'Ajuntament i ha remarcat alhora que la funció del consistori és cuidar del vedat, repartir la quantia recaptada en la subhasta i mediar entre els llauradors, caçadors i la Comunitat de Regants perquè tots puguen vore satisfets els seus interessos.

  Pujar