elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca comença la remodelació de l'Escorxador Municipal en una macroestructura per al Centre de Dia de Majors

Sueca comença la remodelació de l'Escorxador Municipal en una macroestructura per al Centre de Dia de Majors
  MÉS FOTOS
  Sueca comença la remodelació de l'Escorxador Municipal en una macroestructura per al Centre de Dia de Majors - (foto 2)

  L'Ajuntament de Sueca ha arrancat, amb l'inici de l'any, els treballs de transformació de l'Escorxador Municipal en un gran complex per al Centre de Dia de Majors de la localitat. El consistori aconseguia, el passat mes d'octubre, el suport de la Generalitat Valenciana en el futur de la nova instal·lació projectada. L'Ajuntament de Sueca i la Generalitat Valenciana van arribar a un acord pel qual el consistori assumeix el cost de la rehabilitació de l'edifici i el govern valencià finançarà les noves places del Centre de Dia.

  Des de l'Ajuntament s'està fent un seguiment en detall de les obres de rehabilitació de l'edifici municipal que permetran recuperar la funcionalitat d'este espai inactiu des de fa més de deu anys. L'alcaldessa, Raquel Tamarit, ha supervisat les obres. En esta visita, l'alcaldessa ha acudit acompanyada d'Elvira Oviedo, la presidenta d'AFASU, l'Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca. Segons es va anunciar, el consistori destinarà inicialment l'ús del primer espai rehabilitat a la unitat de respir del col·lectiu, al qual se li cedirà temporalment l'ús d'este local, atenent la urgència de la necessitat d'un espai alternatiu ara que són a punt de començar les obres a les instal·lacions del Centre Ocupacional que els han acollit fins el moment i que s'utilitzaran per a completar el servei integral d'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual.

  En la primera actuació, amb un cost aproximat de 60.000 €, s'han retirat les restes de les instal·lacions d'un dels mòduls de l'edifici de l'Escorxador i s'han habilitat en este tres espais diferenciats: una sala diàfana, un espai de descans i un altra zona que acollirà, entre d'altres, les oficines. D'altra banda, s'han construït tres wc adaptats a les necessitats dels usuaris i s'ha restaurat i connectat la instal·lació elèctrica, d'aigua i aire acondicionat, així com la xarxa de telecomunicacions. A més, s'acondicionarà la porta exterior de darrere amb una connexió mecànica per facilitar l'accés amb vehicles als usuaris.

  Les obres d'esta primera fase avancen a bon ritme i es preveu que en les pròximes setmanes puga estar finalitzada la intervenció.

  La primera autoritat local ha destacat la sensibilitat de l'Ajuntament i la Conselleria en la seua aposta per este projecte social. Tamarit ha apuntat que l'objectiu principal, a llarg termini, és habilitar un centre complet per a les estades diürnes de persones majors, on s'oferisquen serveis d'acolliment i suport. Amb este servei, el consistori busca millorar la qualitat de vida dels seus usuaris i dels seus familiars-cuidadors, garantint alhora la permanència del vincle amb l'entorn familiar.

  Pujar