elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca celebra el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

Sueca celebra el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

   

  El municipi de Sueca ha celebrat este matí el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que es commemora tots els 3 de desembre des de l'any 1992. La porta de l'Ajuntament ha sigut el lloc triat per a la lectura del manifest, organitzat per la Fundació SASM, el Centre Ocupacional Municipal i l'associació A Passar-ho bé!, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca. L'acte s'ha iniciat amb un minut de silenci en senyal de respecte cap a l'última víctima de violència de gènere.

  Seguidament, han pres la paraula usuaris de la Residència, Centre de Dia Municipal per a persones amb diversitat funcional de Sueca i l'associació A Passar-ho bé!, com Josep López i Iris Ribes, els quals han assenyalat la importància de commemorar este dia “amb el propòsit de provocar i generar una presa de consciència en totes les instàncies i grups d'interés, per a transformar la societat convertint-la així en una més inclusiva, demostrant que les persones amb capacitats diferents participen activa i productivament en esta”, incidint en què, per a garantir esta efectivitat en la participació pública en igualtat de condicions, és necessària l'accessibilitat. Una societat responsable, han afirmat, ha d'incloure, mobilitzar i entendre a totes les persones i grups socials, per a eliminar les barreres que impedeixen la inclusió plena i la participació activa d'estos grups.

  La regidora d'Acció Social, Manoli Egea, ha mostrat el compromís en este dia per fomentar un entorn on cada persona se senta valorada, respectada i acceptada pel que és, “recordem que la vertadera grandesa d'una societat es mesura per com tracta als seus membres més vulnerables. A mesura que avancem junts, recordem sempre que la discapacitat no és una qüestió d'un dia, sinó d'un compromís continu. La igualtat d'oportunitats, l'accessibilitat i l'acceptació són drets fonamentals que hem d'esforçar-nos per garantir tots els dies”.

  Finalment, ha intervingut el primer tinent d'alcalde, Julián Sáez, qui ha agraït el treball que realitzen diàriament els diferents recursos i associacions amb què compta la ciutat per a atendre les persones amb diversitat funcional, i ha volgut fer-se ressò d'una carta escrita per la mare d'una persona amb discapacitat, usuari del Centre Ocupacional Municipal. Sáez ha afirmat també en la seua intervenció que, afortunadament, cada vegada en un grau més alt, les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament s'estan incorporant a tots els àmbits de la societat: l'educació ordinària, la formació professional i l'ocupació, l'oci en entorns comuns, etc. “Les nostres entitats treballen amb elles i les seues famílies perquè puguen desenvolupar els seus propis projectes de vida, d'acord amb les seues necessitats, gustos i ambicions particulars durant tot el seu procés vital. A més, també es treballa amb altres institucions, organitzacions i empreses, per a promoure oportunitats que facen efectius els drets d'estes persones, afavorisquen la seua qualitat de vida i la seua inclusió, i milloren amb això la societat en general”, conclou Sáez.

  Pujar