elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sueca acull la VI Jornada Prevenció i Promoció de la Salut Mental centrada en els trastorns de l'alimentació

Sueca acull la VI Jornada Prevenció i Promoció de la Salut Mental centrada en els trastorns de l'alimentació
  • La coneguda artista multidisciplinària i influencer, Mara Jiménez, oferirà una conferència esta vesprada per a parlar de la seua experiència en primera persona

MÉS FOTOS
Sueca acull la VI Jornada Prevenció i Promoció de la Salut Mental centrada en els trastorns de l'alimentació - (foto 2)

La casa de la Cultura ha acollit hui la VI Jornada Prevenció i Promoció de la Salut Mental. Acceptant la imatge corporal pròpia i la dels altres, organitzada pel Departament de Salut de la Ribera amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Sanitat. En paraules dels organitzadors, l'augment de la demanda i de la complexitat dels problemes relacionats amb els trastorns alimentaris percebuts tant en l'àmbit educatiu com en el sanitari, els ha portat a proposar que esta VI Jornada estiguera dedicada a la Promoció i Prevenció en Salut Mental amb una planificació monotemàtica, abordant diferents aspectes d'estes patologies.

A l'acte de presentació de la Jornada, han assistit la regidora de Sanitat, Sari Sáez; la regidora d'Acció Social, Manoli Egea; el responsable de l'Oficina Autonòmica de Salut Mental i Addiccions, Bartolomé Pérez; la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Rosa Isabel Ribes; i el cap del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari de la Ribera, José Enrique Romeu. La regidora de Sanitat, Sari Sáez, ha mostrat la seua satisfacció perquè la jornada aborde el tema dels trastorns en l'alimentació coincidint amb la seua celebració a Sueca, “com a integradora social que treballa amb molts joves, he pogut comprovar l'augment dels casos en els últims anys i la falta de recursos existents per a poder pal·liar esta malaltia que suposa la punta de l'iceberg. Realment, més amagada, existeix una causa del perquè els xiquets, xiquetes i adolescents arriben a patir estos trastorns que, per desgràcia, poden provocar en algunes ocasions un tràgic final”.

La regidora d'Acció Social, Manoli Egea, ha remarcat la importància de què es tracten estes qüestions “tan delicades i importants, que s'han de treballar molt, especialment entre la gent més jove i les dones, els col·lectius més afectats per este tipus de trastorns. Esta jornada forma part del programa de reducció de l'estigma en salut mental i diversitat funcional, i en ella els professionals debatran per a aconseguir conclusions que contribuïsquen a millorar la situació”. Per la seua part, el responsable de l'Oficina Autonòmica de Salut Mental i Addiccions, Bartolomé Pérez, s'ha mostrat molt agraït perquè es realitzen este tipus d'iniciatives que propicien que estes qüestions estiguen en els mitjans, “que la societat no es quede només amb un momentet d'atenció a la salut mental, molt limitat, quan desgraciadament es produeix un suïcidi o una situació greu. La salut mental és una cosa molt deficitària que afecta tots els dies, no solament en moments concrets”. Així mateix, Pérez ha remarcat la importància que estes activitats servisquen també per a reduir l'estigma i normalitzar, “1 de cada 4 persones tindrà problemes de salut mental. El problema no és saber on acudir sinó llevar-se la por d'acudir”.

Conferència de la influencer Mara Jiménez

El programa de la Jornada inclou, a més de xarrades, taules redones i tallers pràctics, impartits per especialistes en la matèria, la conferència que oferirà esta vesprada, a partir de les 16 hores, l'artista multidisciplinària i influencer, Mara Jiménez, recentment guardonada amb un dels premis GenZ Awards en la categoria de Conscienciació, Diversitat i Inclusió, qui parlarà de la seua experiència en primera persona.

Pujar