25 de novembre de 2020 25/11/20

STEPV celebra el seu XIII Congrés

  Divendres 7 de juny va tindre lloc l’acte inaugural amb les intervencions institucionals del Conseller d’Educació Vicent Marzà, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera i el president de la Generalitat, Ximo Puig. Posteriorment, també hi van intervindre el primer tinent d’alcalde d’Alcalà de Xivert, la Secretària General de l’UJI i representants de les patronals UCEV i FECEVAL, del PSPV, Compromís, Podem, EUPV, ERPV i PCPE, de les entitats Escola Valenciana, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica del PV, ADIDE, ADIP, ADIES, Xúquer Viu, ACPV i Unió Llauradors.

  Al voltant de 200 persones han participat en el XIII Congrés de STEPV, entre delegades i delegats i persones invitades de diferents organitzacions i sindicats germans, amb les quals treballem colze a colze en diferents àmbits: sindicals, socials, lingüístics i culturals.

  Durant el Congrés s’ha debatut i s’ha aprovat per unanimitat la ponència de Política Sindical, que marcarà els eixos de treball del Sindicat durant els pròxims quatre anys, la Carta Financera i s’ha elegit el nou Secretariat, que ha de vetlar per l’aplicació d’aquests eixos de treball, la Comissió de Garanties i Conflictes i la Comissió de Control Administratiu. Igualment, STEPV ha acordat canviar el nom de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat de Gènere perquè passe a ser STEPV Dones, fent visible precisament a les dones i reafermant el nostre compromís feminista.

  Els objectius que s’ha marcat el Sindicat per a la pròxima legislatura passen, entre d’altres, per la reversió de totes les retallades que encara continuen en vigor des de 2012, l’estabilitat i consolidació del personal precari (interí, professorat associat, ajudant doctor, etc.), la derogació de la LOMQE i la LOM-LOU i la negociació d’una nova llei educativa que avance cap a la consecució d’un sistema educatiu públic, gratuït, de qualitat, coeducatiu, inclusiu i que respecte el valencià com a llengua vehicular.

  Altres reptes que també es plantegen en la ponència del Congrés és el manteniment del treball sobre les problemàtiques específiques de les diferents etapes educatives i tipus de centres i una atenció específica al professorat de nova incorporació (milers els darrers anys). Igualment, la recuperació de la gestió democràtica dels centres, millores en les polítiques d’inclusió educativa i d’atenció a l’alumnat, la normalització de l’ús del valencià com a llengua vehicular i dels centres, la lluita contra la bretxa salarial de les dones i per la igualtat entre homes i dones, el desplegament de la llei de prevenció de riscos laborals i la formació en les necessitats del professorat són altres dels eixos de treball per als pròxims quatre anys.

  El XIII Congrés ha elegit les persones que composaran el Secretariat Nacional els pròxims quatre anys, els quals tindran la responsabilitat de dur a terme les línies de treball que s’aproven en el Congrés.

  En la cloenda del Congrés hi han intervingut representants d’AFID (Associació de Funcionaris Interins Docents) i de la CPI (Coordinadora de Professorat Interí), del sindicats STEILAS i LAB d’Euskal Herria i dels diferents STES de tot el territori de l’estat: USCTEC-STES (IAC), STERM, STECLM, STEA –SOMOS, i també de la Confederació d’STES i Organització de Dones de la Confederació d’STES i d’Intersindical Valenciana.

  Pujar