Castellano

Silla es prepara per a la seua 19a Fira de Sant Sebastià

Silla es prepara per a la seua 19a Fira de Sant Sebastià
  • L'artesania serà l'eix principal d'esta edició de la Fira

Com cada any, però esta vegada amb més novetats, la Fira de Sant Sebastià de Silla ja està ací. Este esdeveniment, que reunex a associacions, empreses, restauradors i molta festa, és un dels més assenyalats del mes de gener en la comarca de l'Horta Sud, en moltes localitats de la propera Ribera i de tot el territori. Quasi com el cap de setmana més esperat per molts veïns, el divendres 19 de gener tindrà lloc la inauguració dels stands i casetes que oferiran oci, comerç i restauració als milers de visitants que s'esperen fins a diumenge que ve 21, dia en que es clausure l'esdeveniment.

L'artesania i el comerç local tindran també molt a dir en una fira que combina, a la perfecció allò festiu allò el comercial. La regidoria de promoció econòmica, dirigida pel regidor Josep Melero, ha destacat que en esta edició es mostrarà amb molt recalcament diverses mostres d'artesania dels pobles valencians. A diferència d'altres anys, on es va promocionar l'agricultura ecològica, l'equip de govern ha volgut promoure el treball d'artesans i xicotets tallers que encara representen un important conjunt de xicotetes empreses que ajuden a l'ocupació i a mantindre vius els pobles i ciutats.

La fira se situarà en el Passeig de l'Albereda, en la plaça més cèntrica de Silla i reunirà a 100 expositors, dels quals un 30% són de Silla, un 20% són artesans i la resta d'altres parts de València i d'Espanya. Al costat d'ells estaran les associacions de la localitat, que oferiran les seues activitats i es donaran a conèixer a un gran públic.

Cal destacar que hi haurà tallers, per a xicotets i majors, relacionats amb l'artesania. Així es podrà gaudir des de la construcció de barques albuferenques o la vela llatina, a tallers de manualitats per a xiquets i xiquetes o bonsais. Des de l'Ajuntament s'espera que la presència de visitants torne a ser multitudinària, superant a les quasi 10.000 persones que, de mitjana, van visitar la Fira el passat any.

Pujar