Castellano

L'ampliació de la Pista de Silla enfronta els alcades de l'Horta Sud

L'ampliació de la Pista de Silla enfronta els alcades de l'Horta Sud

  Un nou enfrontament entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament de València, després del ja viscut setmanes arrere amb l'entrada a la ciutat i al port des del nord, porta ara de cap als alcaldes de diversos municipis de l'Horta Sud.

  El Ministeri de Foment ha projectat l'ampliació en els últims trams de la V-30, també coneguda popularment com a 'Pista de Silla'. Segons la primera proposta es preveu que s'amplie l'accés a la ciutat pel sud des del terme municipal de Silla, deixant tres carrils centrals en cada sentit i augmentat un carril en els laterals, a manera de carril alternatiu per als accessos als molts municipis, polígons i camps que poblen la zona. No obstant açò, la qual cosa a priori podria semblar una obra que acontentara a tots els municipis, s'ha generat divisió d'opinions entre els alcaldes de la comarca.

  Així, els municipis de Massanassa i Alfafar, governats pel Partit Popular (PP), gràcies a l'ajuda fixa de Ciutadans en tots dos casos, s'han mostrat partidaris de l'ampliació, i al principi i malgrat tenir de termini fins al dia dos de gener, no presentaran al·legacions a la Conselleria d'Infraestructures, que farà de canal entre el Ministeri i els ajuntaments, per a gestionar possibles canvis al projecte. Per la seua banda, a excepció d'Albal, on el seu alcalde socialista encara no s'ha pronunciat, la pràctica totalitat de localitats afectades per esta possible ampliació, han mostrat la seua oposició a la mateixa.

  Soón els exemples dels bipartits de Catarroja i Sedaví, tots dos dirigents per Compromís, igual que Beniparrell. En el cas de Catarroja, asseguren des de l'equip de govern, l'ampliació xoca de ple amb parcel·les de cultiu, empreses i afecta al Parc Natural de l'Albufera. A Sedaví, en canvi, li preocupa que la reforma de la tan transitada via acabe amb els seus actuals accessos al casc urbà, i Beniparrell i Silla reclamen canvis en la redacció del projecte que expliquen com evacuar aigües pluvials o que contemplen millores quant a l'impacte visual i acústic que pateixen els veïns.

  De moment, de la mà de València, que també ha mostrat la seua disconformitat, el traçat i el projecte queda a l'espera de rebre les al·legacions oportunes i de la resposta dels responsables del Ministeri.

  Pujar