9 d’agost de 2020 9/8/20

L'ampliació de la Pista de Silla enfronta els alcades de l'Horta Sud

L'ampliació de la Pista de Silla enfronta els alcades de l'Horta Sud - (foto 1)

  Un nou enfrontament entre el Ministeri de Foment i l'Ajuntament de València, després del ja viscut setmanes arrere amb l'entrada a la ciutat i al port des del nord, porta ara de cap als alcaldes de diversos municipis de l'Horta Sud.

  El Ministeri de Foment ha projectat l'ampliació en els últims trams de la V-30, també coneguda popularment com a 'Pista de Silla'. Segons la primera proposta es preveu que s'amplie l'accés a la ciutat pel sud des del terme municipal de Silla, deixant tres carrils centrals en cada sentit i augmentat un carril en els laterals, a manera de carril alternatiu per als accessos als molts municipis, polígons i camps que poblen la zona. No obstant açò, la qual cosa a priori podria semblar una obra que acontentara a tots els municipis, s'ha generat divisió d'opinions entre els alcaldes de la comarca.

  Així, els municipis de Massanassa i Alfafar, governats pel Partit Popular (PP), gràcies a l'ajuda fixa de Ciutadans en tots dos casos, s'han mostrat partidaris de l'ampliació, i al principi i malgrat tenir de termini fins al dia dos de gener, no presentaran al·legacions a la Conselleria d'Infraestructures, que farà de canal entre el Ministeri i els ajuntaments, per a gestionar possibles canvis al projecte. Per la seua banda, a excepció d'Albal, on el seu alcalde socialista encara no s'ha pronunciat, la pràctica totalitat de localitats afectades per esta possible ampliació, han mostrat la seua oposició a la mateixa.

  Soón els exemples dels bipartits de Catarroja i Sedaví, tots dos dirigents per Compromís, igual que Beniparrell. En el cas de Catarroja, asseguren des de l'equip de govern, l'ampliació xoca de ple amb parcel·les de cultiu, empreses i afecta al Parc Natural de l'Albufera. A Sedaví, en canvi, li preocupa que la reforma de la tan transitada via acabe amb els seus actuals accessos al casc urbà, i Beniparrell i Silla reclamen canvis en la redacció del projecte que expliquen com evacuar aigües pluvials o que contemplen millores quant a l'impacte visual i acústic que pateixen els veïns.

  De moment, de la mà de València, que també ha mostrat la seua disconformitat, el traçat i el projecte queda a l'espera de rebre les al·legacions oportunes i de la resposta dels responsables del Ministeri.

  Pujar