Castellano

La Diputació acompanya a Silla en la seua tradicional Fira de Sant Sebastià

La Diputació acompanya a Silla en la seua tradicional Fira de Sant Sebastià
  MÉS FOTOS
  La Diputació acompanya a Silla en la seua tradicional Fira de Sant Sebastià - (foto 2)
  La Diputació acompanya a Silla en la seua tradicional Fira de Sant Sebastià - (foto 3)

  La diputada d'Assessorament Municipal, Conxa García, i el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, han participat en la inauguració de la XIX 'Fira Medieval de Sant Sebastià' en la localitat de Silla. Una cita que s'ha convertit ja en un dels clàssics entre els esdeveniments comercials que se celebren en les comarques valencianes durant el primer mes de l'any.

  La inauguració va tenir lloc aquest divendres en la plaça del poble i, a més d'ambdós diputats, va comptar amb la presència de l'alcalde de la localitat, Vicente Zaragozá, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Lluís Melero, i la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, a més de la resta d'autoritats locals que van aprofitar per a fer un recorregut pel recinte firal.

  Enguany, la fira s'ha concentrat en el tema de l'artesania com al seu fil conductor, però sense oblidar-se dels comerços i les entitats locals, que també són protagonistes. Els visitants que s'acosten aquest cap de setmana a la localitat de Silla podran degustar productes oferits pels hostalers i altres associacions locals, així com gaudir d'una fira medieval plena de productes tradicionals i artesanals, muntada al voltant de la fira comercial.

  La fira de Sant Sebastià se situa en el Passeig de l'Albereda, en la plaça més cèntrica de Silla i durant aquests dies reuneix a un centenar d'expositors, dels quals un 30% són de Silla, un 20% artesans i la resta arribats d'altres parts del territori nacional. Al costat d'ells estan les associacions de la localitat, que ofereixen les seues activitats i es donen a conéixer al gran públic.

  "Aquesta fira demostra la importància de promoure el comerç de proximitat, amb productes de la terra i de qualitat que fomenten la supervivència dels comerços locals", ha declarat la diputada d'Assessorament Municipal i Assistència Tècnica, Conxa García.

  A més dels expositors comercials, durant el cap de setmana Silla ha organitzat multitud d'activitats per a totes les edats i tots els gustos. Des d'exposicions, activitats d'animació infantil o tallers de manualitats fins a concerts, desfilades de moda i obres de teatre.

  Més de 10.000 persones es van acostar al poble en l'última edició per a gaudir d'aquest aparador comercial i gastronòmic ple d'activitats per a tots els públics i ofertes comercials molt diverses. Des de l'Ajuntament s'espera que la presència de visitants torne a ser multitudinària.

  Pujar