Castellano

Segona profanació i robatori en una església de Castelló en l'últim mes

Segona profanació i robatori en una església de Castelló en l'últim mes
  • En aquesta ocasió s'han sostret diversos objectes de la parròquia i s'han vessat les Sagrades Formes

El Bisbat de Segorbe-Castelló ha denunciat un nou robatori i profanació de l'Eucaristia.

Si fa un mes, aquest succés ocorria en la parròquia de Sant Francesc d'Assís de la capital de la Plana, ara l'atac s'ha produït en la parròquia de Santa María de Segorbe.

En el comunicat emés pel bisbe de la diòcesi, Casimiro López Llorente, aquest dilluns 20 de febrer “s'ha descobert una greu profanació del Santíssim Sagrament de l'Eucaristia a l'església parroquial de Santa María de Segorbe”. Així, “en el transcurs d'un robatori, perpetrat durant la nit, s'han sostret diversos objectes, i, cosa que és més greu, s'ha obert el Sagrari i han sigut vessades les Sagrades Formes, depositades en el copó i en el viril de la custòdia”, afirma el prelat.

El bisbe de la diòcesi de Segorbe-Castelló ha assegurat que “l'ocorregut és un acte sacríleg contra el major tresor que tenim els catòlics: la Santíssima Eucaristia, presència real i permanent de Jesucrist entre nosaltres”.

Per això, “amb el desig de reparar aquest nou acte sacríleg", el diumenge 5 de març celebrarà una missa de desgreuge a les 12.00 hores en la mateixa parròquia de la capital de l'Alt Palància.

I també ha demanat als sacerdots que “duguen a terme actes de desgreuge i de reparació siga amb la celebració de la santa Missa o amb l'exposició prolongada del Santíssim Sagrament".

Pujar