Castellano

L'Ivace rep més d'un centenar de sol·licituds d'empresa i entitats per a desenvolupar projectes d'autoconsum elèctric amb energies renovables

L'Ivace rep més d'un centenar de sol·licituds d'empresa i entitats per a desenvolupar projectes d'autoconsum elèctric amb energies renovables

  L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha rebut un total de 103 sol·licituds procedents d'empreses i entitats de la Comunitat per a acollir-se a les ajudes per a desenvolupar projectes d'autoconsum elèctric amb energies renovables, tal com s'ha posat de manifest en la jornada 'Les oportunitats de les energies renovables en l'entorn rural', que ha tingut lloc a Sogorb.

  Durant la Jornada, que ha comptat amb la participació de la directora general de l'Ivace, Júlia Company, s'han abordat les oportunitats de finançament a través d'ajudes i subvencions per a fomentar la implantació de les energies renovables.

  Per a afavorir el desenvolupament de l'autoconsum elèctric en les empreses i entitats, l'Ivace, dins del Pla AutoconsumE+ posa a la seua disposició una línia de préstecs bonificats a interés 0% i a retornar en fins a 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 300.000 euros.

  En aquest sentit, cal subratllar que en tan sols dos anys, l'Ivace ha passat de rebre 25 sol·licituds d'autoconsum (en 2017) a un total de 103 enguany 2019.

  Per a Company, "l'autoconsum s'erigeix com a pilar fonamental per a poder avançar cap a un model de generació distribuïda, que redueix les pèrdues en la xarxa elèctrica i empra energies autòctones i renovables".

  Guia de tramitació administrativa

  D'altra banda, cal destacar que aquest dijous s'ha publicat la 'Guia de Tramitació per a Instal·lacions d'Autoconsum', en l'elaboració del qual ha participat l'Ivace, com a membre de l'Associació Espanyola d'Agències d'Energia (Eneragen).

  Així, aquesta guia recull i explica amb detall els tràmits i procediments necessaris per a dur a terme les instal·lacions d'autoconsum i, segons ha destacat Company, "contribuirà a aclarir els passos necessaris per a portar a a cap una instal·lació d'autoconsum i, per tant, a difondre i impulsar aquesta tecnologia".

  Així mateix, s'està treballant perquè pròximament la guia reculla també les especificitats de la Comunitat Valenciana referent a la tramitació d'aquest tipus d'instal·lacions.

  Pujar