Castellano
INCENDI INTERIOR DE CASTELLÓ

L'incendi de l'Alt Millars trunca les vacances del Imserso: “No he agafat ni el raspall de dents”

L'incendi de l'Alt Millars trunca les vacances del Imserso: “No he agafat ni el raspall de dents”
  • Dos matrimonis que van arribar el diumenge a Montant des de Rojals i Astúries comparteixen aquesta tràgica experiència

Qui els anava a comptar a uns veïns de Rojales, a Alacant, i Avilés (Astúries) que les seues vacances del Imserso anaven a quedar marcades per sempre. A aquesta localitat de l'Alt Millars van arribar diumenge passat i tot anava sobre rodes, estaven gaudint de la tranquil·litat i el paisatge que ofereix l'interior de Castelló quan el foc va canviar per complet els seus plans.

L'incendi originat a Vilanova de la Reina, que ha obligat a evacuar diversos municipis i amenaça a més localitats, va trencar per complet les vacances d'Andrés Giménez, veí de Rojales, i Ángeles Bocos, veïna d'Astúries, que està passant amb el seu marit uns dies de descans a Castelló.

“Ens van avisar molt ràpid, sobre les sis i les set de la vesprada. Baixem amb els nostres cotxes particulars fins a Segorbe”, explica Ángeles. Encara que “vam agafar el més important”, no obstant això amb les presses Andrés Giménez lamenta “no he agafat ni el raspall de dents”.

A la seua arribada al Pavelló Multiusos, on han compartit sostre amb tots els evacuats, els van donar llit per a dormir i una manta. “Hem passat fred. No sabíem que havien portat més mantes”, explica aquesta asturiana que, malgrat les vacances truncades, posa en tot moment un somriure a la situació tan atípica que estan vivint.

Segorbe i Onda acullen als evacuats

Un total de 99 persones de Montán, la Pobla d'Arenós, Vilanova de la Reina i Montanejos, han passat la nit en el pavelló multiusos de Seborbe després de ser evacuats entre la passada tard i nit.

Per part seua, el Seminari Menor de Segorbe ha acollit a set persones durant la nit encara que s'espera l'arribada de més persones. De fet, segons ha pogut saber elperiodic.com han informat el Seminari de l'arribada d'unes quaranta persones en les pròximes hores.

Onda també ha posat a la disposició de Creu Roja el seu pavelló municipal per a acollir als evacuats d'Aranyel.

Pujar