Castellano
INCENDI INTERIOR DE CASTELLÓ

José Marín, capellà evacuat per l'incendi de l'Alt Millars: “És un moment per a compartir”

José Marín, capellà evacuat per l'incendi de l'Alt Millars: “És un moment per a compartir”
  • El prevere aprofita aquestes hores per a tindre una relació més pròxima amb els seus feligresos i veïns

L'incendi originat en la vesprada del dijous a Vilanova de la Reina que avança de manera feroç i sense control que afecta ja nou poblacions ha obligat diversos municipis a ser evacuats. Montán, Montanejos, la Pobla d'Arenós, Vilanova de la Reina i Aranyel. Els quatre primers han desplaçat a la seua població a Segorbe i l'últim a Onda, els ajuntaments del qual han posat a la disposició d'aquestes famílies els pavellons municipals per a acollir als evacuats i proporcionar-los, sota la Coordinació de Creu Roja, llit i aliments.

Entre els evacuats, famílies, xiquets, algunes mascotes i, entre ells, el capellà de Montán, José Marín, que explica com estremia sentir els colps a la porta perquè abandonaren les seues cases.

El prevere, que serveix en les parròquies de Montán, Montanejos i la Pobla d'Arenós, tres dels municipis evacuats, està vivint aquests moments “amb molta pau” i aprofitant per a parlar amb els seus feligresos i veïns.

N'hi ha prou amb observar el seu comportament: s'acosta a la gent, els pregunta com estan i parla tranquil·lament amb ells.

“És un moment per a compartir” i “una ocasió per a parlar amb la gent” que en altres moments tenen els seus quefers diaris i ara sorgeix, amb el moment que estan vivint, l'oportunitat de “parlar amb ells coses que no parles normalment”.

També en aquests moments, José Marín està a la disposició dels seus feligresos. “Podria haver triat anar-me al Seminari, però el meu lloc és ací”, assegura.

La diòcesi de Segorbe-Castelló, a la disposició dels afectats

El Bisbe de la diòcesi de Segorbe-Castelló, Casimiro López Lorente, s'ha posat a la disposició dels municipis afectats. “Quan em vaig assabentar de l'incendi, que anava avançant d'una forma molt perillosa, em vaig posar en contacte amb els capellàs i li vaig transmetre que posaren a la disposició dels alcaldes evacuats el Seminari de Segorbe. També vaig parlar amb la directora i ella així ho va transmetre a l'alcaldessa”.

Com en el cas de l'incendi de Begís, el bisbe també va parlar amb alcaldes per a posar la diòcesi al seu servei. Així ho ha explicat el bisbe en la signatura de document conjunt sobre la defensa de la vida aquest matí a Castelló.

Cal recordar que set persones han pernoctat la passada nit en el Seminari de Segorbe i des de l'ajuntament ja els han avisat que arribaran més persones en les pròximes hores.

Pujar