Castellano

Descobreix la Sogorb medieval amb el Mercat María de Lluna

Descobreix la Sogorb medieval amb el Mercat María de Lluna
  • De l'11 al 13 de maig se celebra la VII edició del Mercat Medieval María de Lluna amb activitats infantils, concerts, tallers, cercaviles i uns cinquanta llocs de productes medievals

MÉS FOTOS
Descobreix la Sogorb medieval amb el Mercat María de Lluna  - (foto 2)
Descobreix la Sogorb medieval amb el Mercat María de Lluna  - (foto 3)
Descobreix la Sogorb medieval amb el Mercat María de Lluna  - (foto 4)
Descobreix la Sogorb medieval amb el Mercat María de Lluna  - (foto 5)

Descobrir el passat medieval de Sogorb es converteix aquest cap de setmana en una experiència única. La capital de l'Alt *Palancia torna durant els dies 11, 12 i 13 a l'edat mitjana amb el Mercat Medieval María de Lluna, una cita que va més enllà dels tradicionals llocs medievals per a oferir també actuacions musicals, tallers i activitats per als més xicotets.

El casc antic es converteix així en un feu, recordant els temps de dames, cavallers i vassalls en una cita ineludible que va guanyant adeptes any rere any. La senyora María de Lluna cobra el protagonisme que es mereix en aquest mercat medieval ja que va ser una persona molt important i influent per a la ciutat.

Amb la VII edició, el Mercat Medieval María de Lluna vol convidar a tots els sogorbins i visitants a viure uns dies divertits, gastronòmics i didàctics amb moltes activitats per a xiquets i majors, tal com ha explicat l'alcalde de Sogorb, Rafael Magdalena, en declaracions a elperiodic.com: "Potenciem la participació dels xiquets i per açò els convidem a la desfilada inaugural en el qual la Reina de les festes, Ángela Mínguez, recrearà a María de Lluna i els donarà un regal personalitzat".

Els xiquets que vulguen participar en aquesta desfilada, cridada "Medieval Kids", hauran d'inscriure's en la Tourist Info i podran amb vestimenta medieval. Així el grup de ball d'Inma Muñoz i la Tamborica de Cárrica acompanyaran durant el trajecte animant als participants. En finalitzar la desfilada, en la plaça de les Monges, la Reina de les Festes de Sogorb llegirà el tradicional pregó en castellà antic, que donarà començament al Mercat. Açò serà durant la jornada d'aquest divendres 11 de maig, que acabarà amb una degustació de la típica olla sogorbina en la plaça de l'Ángel i una exhibició de ball del grup d'Inma Muñoz.

Activitats per a tots els gustos i edats

Aquesta setena edició compta amb cinquanta llocs d'artesania, alimentació, joieria i regals tradicionals així com demostracions, actuacions musicals, tallers i activitats per a totes les edats i gustos.

Així, el dissabte 12 de maig, segon dia del Mercat, tindrà lloc una exhibició de lluitadors, passejos d'oques, cercaviles musicals i animació infantil per tot el recinte firal. A més, a les 19:30h, el Teatre Serrano albergarà el XXXIV Festival Internacional de Pols i Pua Ciutat de Sogorb, amb la participació de l'orquestra Prem i Pua Gaspar Sanz de Terol. El dissabte acabarà amb un concert del grup sogorbí Phusion, en la plaça de l'Ángel: "L'actuació serà a la nit per a animar el mercat fins al final de la jornada", ha concretat l'alcalde.

El diumenge 13 de maig arrancarà l'últim dia amb una visita guiada gratuïta pel casc antic de la localitat. L'Alcalde convida tant a turistes com a sogorbins a assistir a la visita, en la qual podran gaudir del ric patrimoni medieval de Sogorb. A les 12:30h la batucada Borumbia amenitzarà i donarà ritme a la jornada, amb una cercavila que donarà començament en la plaça de les Fondes.   Els al voltant de 50 llocs artesanals del Mercat es podran visitar fins a les 21h del diumenge, quan es procedirà a la seua clausura.

Una ciutat medieval per descobrir

El Mercat Medieval María de Lluna es converteix així en una excusa perfecta per a descobrir el Sogorb més medieval, realitzar una escapada en família o amics i recórrer els seus carrers, edificis i museus. De fet, el Conjunt Històric del casc antic va ser declarat Bé d'Interès Cultural pel Govern Valencià.

"Tenim paratges naturals, una molt bona gastronomia de l'interior de la província amb carns i embotits deliciosos... El Mercat Medieval ens obri la porta a descobrir una ciutat amb molt que oferir", conclou l'alcalde de la ciutat.

Pots trobar més informació sobre l'el Mercat Medieval María de Lluna en aquest enllaç i també visitar el seu web de turisme.

Pujar